Hírek

Mit tudunk eddig a 13 Reasons Why 2. évadáról?

Bombaként robbant tavaly a Netflix tinisorozata, a 13 Reasons Why, mely az egyik legnagyobb közösségi médiai visszhangot kapta. A hamarosan érkező folytatásról már vannak információink.

Az egyik legfontosabb sorozatként számon tartott adaptáció Jay Asher regényéből készült. Az első évad a könyv eseményeit dolgozza fel: egy tinédzser lány, Hannah Baker (Katherine Langford) öngyilkosságának indokait feltáró hanganyagokat küld halála után osztálytársainak, mellyel alaposan felkavarja a moralitásukat és a lelkiismeretüket.

A stílszerűen 13 epizódból álló évad 13 indokot tárt fel Hannah öngyilkosságára, ezalatt pedig megismertük a Liberty High gimnázium diákjainak titkos oldalait, míg a tényleges főhősünk, Clay (Dylan Minnette) lelki és erkölcsi megpróbáltatásait is nyomon követhetjük.

Az évad során elvileg megismertünk mindent, ami Hannah-val történt – kérdés: hogyan tovább?

Jay Asher már nem vett részt a második évad készítésében, többek közt azért, mert szexuális zaklatási vádak érték őt, melyeket tagadott. A Netflix tehát el kíván távolodni az alkotótól és a saját útját járja.

A történet tehát közvetlen folytatása lesz az 1. évadnak, és a kazetták már nem fognak központi szerepet játszani. Másfajta struktúrát ígér a Netflix, de a komoly témákat nem teszik félre. Több szál is félbemaradt, így ezek folytatására biztosan számíthatunk, különösen Jessica (Alisha Boe) felépülésére, Mr. Porter (Derek Luke) megváltáskeresésére, a bírósági harcra, valamint a kazetták nyilvánosságra kerülésére.

Katherine Langford is visszatér Hannah Baker szerepében, természetesen flashbackekben találkozhatunk majd vele. A 2. évadban több visszaemlékezést is láthatunk, melyben mások szemszögéből találkozhatunk Hannah-val. Egyes karakterek szerint ugyanis a lány hazudik a kazettákon, így a sorozat bemutatná új szempontokból is az ellentmondásos eseményeket.

Több fiatal színészt is castingoltak, így a vérfrissítés is garantált a 13 Reasons Why új évadához, melynek bemutatója még nem fixált. Egyes tippek szerint 2018 nyarán már láthatjuk.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya