Hírek

Mit tudunk eddig a Stranger Things 3. évadáról?

Nagyban készül a Netflix sikersorozata, a ’80-as évek nosztalgiaprojektje, a Stranger Things harmadik évada. Ennek apropóján összeszedtük, mivel készülnek az alkotók, hogyan folytatnák a történetet, és mikor érkezhet az új szezon.

A Duffer testvérek sorozata gyerekfilm, fantasy, horror és sci-fi is. A Stranger Things ezáltal olyan, mintha Steven Spielberg adaptált volna egy Stephen King-könyvet, és ezt a nosztalgikus érzést a sorozat nemcsak a külcsínnel kelti, hanem a történettel és a karakterek stílusával is. Az első két évad hatalmas siker lett, és hamar rájöhettünk, hogy a Stranger Thingsnek van saját hangja, története, figurái.

Többen kritizálták a sorozatot a repetitív történetéért, ugyanis a második szezon nagyjából az első újrázása, nem nagyon rugaszkodtak el.

Eredetileg antológiasorozatnak szánták a Stranger Thingset, de a Netflix szerette volna, ha Dufferék folytatják a meglévő karakterekkel a történetet. A 3. évad fő fókuszában továbbra is a szereplők lesznek, útjaik tovább bonyolódnak.

A cselekmény 1985-ben játszódik majd, feltehetően megemlítik majd a Vissza a jövőbét. Nagyban dúlnak a románcok a kamaszodó, tinédzserré érő főszereplők körében. A korábban Elevenként ismert Jane (Millie Bobby Brown) és Mike (Finn Wolfhard), valamint Max (Sadie Sink) és Lucas (Caleb McLaughlin) továbbra is párokat alkotnak. A fiatal huszonéves szekció Jonathanje (Charlie Heaton) és Nancyje (Natalia Dyer) is együtt van – a két színész a valóságban is randevúzik egymással.

Az első évad végén megváltott, és azóta is folyamatos karakterfejlődésen átmenő Steve (Joe Keery) valószínűleg még több szerepet kap, mint korábban. Steve sokak nagy kedvence volt a 2. évad során, mint a kölykök vagány bébiszittere. Kapcsolata Dustinnal (Gaten Matarazzo) tovább épül majd.

stranger things

Több karakter kap még fókuszt: Lucas kishúgát is többet láthatjuk, illetve Max bátyja, Billy (Dacre Montgomery) is tényező lesz. A demogorgonokon kívül újfajta ellenfelekkel is találkozhatunk, illetve az első rész doktora, a halottnak hitt Brenner (Matthew Modine) is visszatér. Valamint megismerünk egy új szereplőt, a Maya Hawke által játszott Robint. Hawke egyébként Uma Thurman és Ethan Hawke lánya.

A 3. évad bemutatója egyelőre ismeretlen – csakúgy, mint a Netflix többi premierje is. Feltehetően idén elhagyják a halloweeni premiert, és csak 2019-ben lesznek elérhetőek az új részek

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com