Hírek

Mit tudunk eddig a Trónok harca 8. évadáról?

Trónok harca 7. évad

Épphogy véget ért a Trónok harca fantasy sorozat 7. évada, máris a 8., záró évadról érkeznek az információk. Az IndieWire pedig szépen össze is szedte ezeket. Lássuk csak az enyhén spoileres előretekintést!

Sokak szerint a legjobb Trónok harca évaddal ajándékozták meg a készítők a rajongókat idén. Az kétségtelen, hogy az események sokszor felpörögtek végre, elértünk a nagy csatához és egyre többet kaptunk az Éjkirályból is. A Stark gyerekek hazatértek, míg Dany és John közösen veszik fel a harcot a Mások és a tél ellen. Néhány, bár jóval elenyészőbb halálesetet is kaptunk, de az nagyon jól látszik, hogy a pár évad óta kiemelkedő fő karaktereket (egyelőre) nem merik vagy nem akarják bántani az alkotók.

Ugye a 7. évad már nem tiszta adaptáció, hiszen az eredeti történetet adó George R.R. Martin nem készült még el az újabb könyvekkel. Az is változás, hogy a korábban 6 éven át megszokott 10 részes évadok helyett ezúttal csak 7 epizódot láthattunk. Igaz, a záróepizód jóval hosszabb volt, mint korábbi társai.

A 8., azaz végső évadban sem tér vissza a 10 részes rendszerhez David Benioff és D.B. Weiss. Búslakodni azonban korai, hiszen egyes híresztelések szerint mind a 6 rész játékfilm hosszúságú vagy ahhoz közeli lenne.

Jó hír, hogy az előmunkálatok már meg is kezdődtek Észak-Írországban, sőt a forgatás akár már idén októberben folytatódhat is.

Kevésbé jó hír, hogy a sorozat lezárására az eddig el nem készült forgatókönyvek és az epizódok hossza miatt akár 2019-ig is várnunk kell majd. Igaz, a tervek szerint már 2018 áprilisában be kéne hogy fejezzék a forgatást, sokak szerint azonban legkorábban augusztus végére várható a kamerák leállása.

Az mindig is egyértelmű volt, hogy az alkotók megpróbálják beépíteni Martin ötleteit, jegyzeteit és elképzeléseit, forgatókönyvírói minőségben viszont jó ideje nem tesz hozzá az író a sorozathoz. Így esik, hogy a végső évad 6 epizódját sem ő, hanem Dave Hill, Brian Cogman és a két készítő, Benioff és Weiss jegyzi majd. Kettejük az évad utolsó 4 epizódját vállalták magukra.

Egyelőre ennyit tudni az új évadról, de amint megkezdődik a forgatás, biztosan újabb és újabb hírmorzsák peregnek majd. Mi pedig csak várunk. Egy évet minimum.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.