Hírek

Mit tudunk eddig a True Detective 3. évadáról?

Végre folytatást kap a True Detective (A törvény nevében)! A zseniális első és az ellentmondásos második évadot követően ismét esélyt ad magának az HBO, hogy lehengerelje a TV nézőket. Minden infó, amit eddig tudni lehet a készülő harmadik évadról!

Az IndieWire szedte össze, mit is lehet egyelőre tudni a True Detective legújabb évadáról. Bár hírmorzsák eddig is érkeztek a rajongóknak, mostanra pár részlet már biztos a projekt körül.

A történet egy brutális és misztikus gyilkosság köré épül az Ozark fennsíkon. Az évad egy több évtizeden átívelő story-t ölel fel, amely három különböző idősíkban pereg majd a nézők előtt. Az első évadot követően nem újdonság ez a fajta nem lineáris történetmesélés. Akkor nagyon bejött, reméljük most is így lesz!

Azt egy ideje tudni, hogy Nic Pizzolatto írja ismét a forgatókönyvet, egy rész kivételével, amikor is csatlakozik hozzá David Milch (Deadpool). Az azonban új hír, hogy Pizzolatto ezúttal a rendezői székben is helyet foglal majd. Hozzá csatlakozik Jeremy Saulnier, aki 2013-ban a Blue Ruin, míg 2015-ben a Green Room című filmekkel robbant igazán be a köztudatba. Kettejükön áll majd tehát az évad rendezése.

Ami a szereplőgárdát illeti, az egyetlen biztos név Mahershala Ali-é, aki a sorozat (egyik) főszerepét kapta meg. Wayne Hays-t alakítja majd, az arkansas-i detektívet, aki az Ozark vidékén elkövetett gyilkosság után nyomoz. Ali egyébként Oscar-díjat kapott tavaly a Holdfényben nyújtott mellékszerepléséért, de sokan ismerhetik a Kártyavár vagy a Luke Cage című sorozatokból is. Ali kimagasló színész, aki mindig hitelesen játssza karaktereit. Ha őt betesszük egy környezetbe, amely kétség kívül a legjobbat hozza ki a színészekből, képzelhetjük, milyen is lesz a végeredmény.

Hogy hány részes is lesz az új évad, azt egyelőre nem tudni, de mivel az első kettő 8-8 epizódos volt, talán nem változtatnak a formulán a készítők. Az is egyelőre homályos, hogy mikor is kerül az HBO-ra az új True Detective, hiszen még a forgatás megkezdése sincs kitűzve. Sokan már 2018-ra várják minden idők egyik legjobb sorozatának (de legalább is első évadának) folytatását, de simán lehet, hogy a bemutató átcsúszik 2019-re.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com