Hírek

Olasz Filmfesztivál 2015 – Tizennégy olasz film Budapesten

sorrentino_ifjusag_youth_0Tizennégy friss olasz filmet – többek között a tavalyi Oscar-díjas Paolo Sorrentino Ifjúság című új rendezését hozza el Budapestre november 5. és 15. között a 13. MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

November második hetében ismét a kortárs itáliai filmeké a főszerep a Puskin és Tabán moziban: a MittelCinemaFest túlnyomórészt olyan friss alkotásokat mutat be Budapesten, amelyek csak ekkor láthatók magyar mozikban.

A programban a habkönnyű mediterrán vígjátékok (Latin szerető, Mi és az 1300-as Giulia) éppúgy megtalálhatók, mint bátor kísérletező formák (Irántatok érzett szeretetből), a nőiség kérdését feszegető drámák (Arianna, Klór, Szüzességi fogadalom) vagy a migrációs tematika (Mediterráneum).

Paolo Sorrentino az Oscar-díjas A nagy szépség után ismét Fellinit idéző, látványos filmmel jelentkezik, és újra gyönyörű tájakon foglalkozik az élet mindenkit érintő nagy kérdéseivel. Az emlékezetes képekben gazdag mozi a rendezőóriás eddigi legnagyszabásúbb, angol nyelven forgatott alkotása, amelyben olyan sztárok remekelnek, mint Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano és Jane Fonda.

A fesztiválra idén is több művész vendég érkezik, akik közönségtalálkozón vesznek részt filmjük vetítése után, a magyar nézők így találkozhatnak Giorgio Pressburgerrel és Mauro Caputóval (A müncheni óra), Edoardo Falconéval (Ha Isten úgy akarja), valamint Matteo Creatinivel (Szűkölő kamaszkor) is.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya