Hírek

Mivel nyitja a Netflix az évet? – Ezt nézzük januárban

Januárban is lesz mit várni a Netflixen: izgalmas akciófilmek, abszurd sorozatok és még egy díjnyertes magyar alkotás is felkerült a néznivalók listájára.


Hirdetés

2021-et is ígéretes darabokkal kezdi a Netflix. Végre láthatjuk Mundruczó Kornél Velence-díjas filmjét, dokusorozat érkezik Martin Scorsesevel, jön egy izgalmas francia heist-sorozat, Carey Mulligan régészeti felfedezést tesz, Nicolas Cage pedig mesél a káromkodások eredetéről. Íme a Netflix januári kínálata.

 

FILMEK

 

Pieces of a Woman

A 2020-as év egyik legnagyobb magyar filmes dobása kétségkívül Mundruczó Kornél fesztiválokat megjárt darabja volt. A Martin Scorsese executive produceri munkálatai mellett készülő Pieces of a Woman egy tragédiába torkolló otthonszülést mutat be, illetve az azt követő időszakot, ahogy a babát elvesztő pár megpróbál megbirkózni a helyzettel. A Vanessa Kirby és Shia LaBeouf főszereplésével készült drámát pedig végre mi is láthatjuk a Netflix jóvoltából január 7-től.

The Dig

Igazi sztárparádét hozott össze legújabb filmjéhez Simon Stone: az igaz történetet feldolgozó adaptációban Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James és Johnny Flynn szerepelnek. Az 1938-ba visszarepítő dráma egy szenzációs régészeti eseményt mutat be, amely során feltárták Sutton Hoo két középkori temetőjét. Az alkotás január 29-én kerül a Netflixre.

Outside the Wire

Anthony Mackie főszereplésével készült a streaming már-már minden hónapra jutó akciófilmjeinek januári képviselője. Ezúttal egy háborús övezetben járunk a közeljövőben, ahol egy drónpilóta és egy android tiszt összeáll, hogy megakadályozzanak egy nukleáris támadást. A film a svéd Mikael Håfström rendezőtől jön és január 15-től látható.

A Fehér Tigris

Egyesek máris a következő Gettómilliomosnak kiáltották ki a Chop Shop rendezőjének új filmjét. Ramin Bahrani most egy krimivel kevert drámában emel fel egy szegény indiai taxist, akinek minden ravaszságára szüksége lesz, ha ki akar törni társadalmi béklyójából. Főszerepben Priyanka Chopra, Adarsh Gourav és Rajkummar Rao. A kisképernyős premier január 22-re esik.

Penguin Bloom

Egy ausztrál családi film is belekerült az év eleji merítésbe. A The Cry című sorozatért is felelős Glendyn Ivin ezúttal Naomi Watts és Andrew Lincoln párosát rendezte. A történetben egy család befogad egy szarkát, az életük pedig teljesen megváltozik. Az alkotás január 27-én kerül a Netflix kínálatába.

Below Zero/Bajocero

Januárra is jut egy izgalmas spanyol thriller, ráadásul az Ismeretlen eredet forgatókönyvírójától. Az akciódúsnak ígérkező darab egy szokatlan felállást tálal: egy rabszállító autót megtámadnak és egy szem rendőrön múlik, hogy felvegye a harcot mind a külső támadással, mind a rabokkal, miközben odakint tombol a tél. Sajnos csak eredeti nyelves előzetese van eddig a filmnek, de az iramot és a feszültséget az is szépen átadja. A film január 29-től látható.

Érkezik továbbá egy ígéretes dokumentumfilm is a minimalizmusról, ez lesz a The Minimalists: Less Is Now. Illetve egy dél-koreai vígjáték is terítéken lesz, a What Happened to Mr. Cha?.

SOROZATOK

A szitokszavak története

Rögtön a hónap nyitányaként érkezik Nicolas Cage bizarr sorozata, amelyben a színész a trágár szavak eredeteit kutatja és osztja meg a nézőkkel. Az abszurd felállásban Cage öniróniája keveredik a tudománnyal és a nyelvtörténeti elképzelésekkel, miközben olyan sztárok szólalnak meg a témában, mint Sarah Silverman vagy Nick Offerman. Az biztos, hogy január 5-től elmerülhetünk a káromkodások tengerében.

Lupin

A kortárs francia mozi egyik legnagyobb sztárjával jön egy izgalmas heist sorozat. Omar Sy egy kiváló csalót alakít benne, aki Maurice Leblanc író fiktív úriember rablóját utánozza. A novellák alapján elkövetett rablások szemet szúrnak egy rendőrnek, így miközben Sy karaktere éppen egy nagy balhét tervez a Louvre-ban, nem sejti, hogy valaki már a nyomára bukkant. A Párizsban játszódó alkotás január 8-án indul.

Pretend It’s a City

Martin Scorsese és Fran Lebowitz összeálltak, hogy egy élettel és véleményekkel teli dokumentációban meséljenek a modern New York utcáiról és embereiről. A Wall Street farkasában korábban együtt dolgozó páros most nagyközönség előtt tárgyalják ki a nagy almát. A Scorsese-rendezte egyedi alkotást pedig mi is megnézhetjük január 8-tól.

Fate: The Winx Sage

Élőszereplős feldolgozást kap a Nickelodeon Winx Club című young adult sorozata. A történetben harcosoknak tanuló tündéreket követünk nyomon, akik egy különleges iskolában képzik magukat. Most Lisa James Larsson és Hannah Quinn rendezésében megelevenednek a 2004 óta futó animáció figurái. Január 22-től csatlakozhatunk az Abigail Cowen vezette színészgárdához.

De egy egészen különleges új dokusorozattal is készül a Netflix januárban: a Surviving Death a túlvilágot kutatja úgy, hogy halálközeli élményeket megélő emberekkel készítenek interjúkat. Emellett 3. évaddal folytatódik A kiábrándult királylány és a Cobra Kai is, illetve záró évadához érkezik a Carmen Sandiego.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.