Hírek

Al Pacino is játszik Johnny Depp Modiglianiról szóló Modi című filmjében

jeanne-du-barry-johhny-depp-1

Budapesten forog majd a Modi című film, melyet Johnny Depp rendez és Riccardo Scammarcio mellett Al Pacino is szerepel benne.

Az olasz avantgárd nagy festőjéről, Amadeo Modiglianiról forgatja második filmjét rendezőként Johnny Depp. A Modi című dráma filmadaptációjában Maurice Gangnat műgyűjtő szerepét Al Pacino fogja játszani – erősítette meg a hírt Depp.

Ősztől indul Johnny Depp rendezőként jegyzett második filmjének forgatása Budapesten. A háború sújtotta párizsi utcák és bárok helyszínein kaotikus események sorát követhetjük végig az olasz avantgarde nagy alakjáról, Modiglianiról szóló adaptációban. A Modi címszerepét Riccardo Scammarcio fogja játszani, akit korábban többek közt a John Wickben láthattunk mellékszereplőként.

A napokban, a The Guardianen megjelent cikkben Depp a film egy új szereplőjéről rántotta le a leplet.

A Modi című filmebn Maurice Gangnat műgyüjtőt – akinek portréját 1916-ban festette meg Modigliani – Al Pacino fogja alakítni.

Depp az 1997-ben mejelent A halál ára óta nem rendezett filmet.

A szürreálisan hosszú végtagokkal megfestett aktjairól ismertté vált Modigliani olasz zsidó családba született, korai – mindössze 35 évesen – bekövetkezett haláláért a TBC mellett a művész kiszámíthatatlan életmódja tehető felelőssé. Képei életében nem juttatták különösebb vagyonhoz, ellenben mára többmillió dollár értékben kelnek el. A filmben Modigliani be akarja fejezni a karrierjét és eltűnni Párizsból miközben üldözi a rendőrség. Az egyre drámaibb események közt a festő számára fordulópontot jelenthet, amikor találkozik egy olyan műgyűjtővel, mint Gangnat.

Depp egyébként a közeljövőben látható lesz a Jeanne du Barry című, XV. Lajosról szóló francia dráma főszerepében, melynek világpremierje május 16-án Cannes-ban lesz. A fesztivál főmegbízottja Thierry Frémaux kiállt a film bemutatása mellett, mondván, Depp nyert a közelmúltban feleségével – Amber Hearddel – folytatott perben. Hozzátette, „más lett volna a döntés, ha Johnny Deppet eltiltják a munkától, de nem így lett.”

Fellegi Balázs

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!