Hírek

A Gettómilliomosból akcióhős lett – A Majomember előzetes

Három perc is elég volt ahhoz, hogy lerepüljön a fejünk és akarjuk ezt, amit Dev Patel összehozott. A Majomember (Monkey Man) egy elég vagány víziónak tűnik, ráadásul magának osztotta az ügyeletes, indiai John Wick szerepét.

Oscar-jelölt színészként Dev Pateltől épp nem azt vártuk, hogy hirtelen kigyúrja magát és nemcsak szerepel egy látványosnak ígérkező akciófilmben, de ő is rendezi azt. Sose rosszabb meglepetést, ugyanis A Majomember első blikkre egy energikus, véres és olykor humoros egyvelegnek tűnik. Folytatja azokat a hagyományokat, amelyeket az utóbbi évek akciófilmjei végre ismét meghonosítottak, mely szerint a kaszkadőrmunka és a pontos kameramozgás és ízléses látványvilág elengedhetetlen a jelenetek élvezeténél. Chad Stahelski, a John Wick-filmek rendezője bizonyára büszke lehet Dev Patelre emiatt, de Doug Liman Országúti diszkója is várhatóan sok kemény és jól kinéző közelharci jelenettel büszkélkedhet majd.

A Majomember Jordan Peele, a Tűnj el! és a Nem rendezőjének produceri felügyelete alatt készült.

Bár hivatalosan amerikai filmről beszélhetünk, a stáb tele van indiai nevekkel, különösen a színészgárda – egyetlen meglepetésszerű Sharlto Copley felbukkanást leszámítva.

Dev Patel egy névtelen fiatalembert alakít, aki egy földalatti bunyós klubban keresi kenyerét azzal, hogy estéről estére gorillamaszkot viselve véresre verik őt a népszerűbb bunyósok. Elfojtott traumája azonban felszínre tör, így nincs más választása, mint beszivárogni a város bűnözői elitjébe, és egyenként ripityára zúzni a csontjaikat. A filmet Hanuman, a hinduizmus egyik istenségének legendája ihlette.

A Majomember április 4-én debütál a hazai mozikban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com