Hírek

Így csináltak viccet a Szörny Rt.-ből – Monsters at Work előzetes

Hamarosan folytatódik a Szörny Rt. univerzuma: a Disney+ platformján bemutatkozó sorozat, a Monsters at Work a céges tápláléklánc alsóbb részén elhelyezkedő új figurákat mutat majd be a régi ismerős arcok mellett.

Sully és Mike, a Szörny Rt. főszereplői miután átvették a vállalatot az illegális gyereksikolyokat gyűjtő Vízengúz úrtól, megreformálták mindazt, amit addig a monstrumbirodalom energiagazdálkodásként hivatkozott. A félelmet kifejező üvöltések helyett ugyanis a könnyed és önfeledt kacaj lesz, ami ellátja ezután a háztartásokat. Az újfajta üzem működtetése azonban más képességeket kíván, mint az eddig megszokott sikolybiznisz.

A Pixar és a Disney+ közös alkotása tehát a 2013-as Szörny Egyetem című előzményfilm után végre egy egyenesági, közvetlen folytatással avatja be a nézőket a rémvilág eddig ismeretlen részleteibe.

Húsz év telt el a Szörny Rt. óta, a sztori mégis ugyanonnan folytatódik, ahol korábban abbamaradt.

A Monsters at Work című Disney+ sorozat ebbe a vállalati működésbe enged betekintést, ahol a rég megismert karakterek időleges felbukkanása mellett egy friss bagázst követhetünk nyomon. A csoport élén Tylor van, aki frász szakon végzett, releváns munkatapasztalata így kizárólag az iszonytatásig terjed. A felzárkóztatásnak tehát el kell kezdődnie, ehhez pedig egy rakás mókás kollégára van szükség.

A szinkronhangok közt visszatér Billy Crystal és John Goodman – az eredeti páros szerepében –, az újoncok közt pedig Mindy Kalinget, Ben Feldmant és Henry Winklert köszönthetjük. A tíz részes évad első epizódja július 2-án debütál a streaming-szolgáltatón. Magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.