Hírek

Magyar előzetes érkezett a Monte Cristo grófjához

Az idei Cannes-i Filmfesztiválon versenyen kívül debütál a Monte Cristo grófja legújabb adaptációja. Most magyar előzetes is érkezett a 2024 őszén érkező produkcióhoz.

Edmond Dantèst hamisan vádolják meg árulással, majd tárgyalás nélkül börtönbe zárják. Több év rabság után megszökik, majd Monte Cristo grófjának hamis személyazonossága mögé bújva bosszút fogad. Alexandre Dumas regényét már kismillió alkalommal ültették filmre – egy alkalommal Jim Caviezel és Guy Pearce főszereplésével is, 2002-ben. Most azonban Matthieu Delaporte és Alexandre de la Patellière adaptálta nagyvászonra a történetet, amely minden eddiginél látványosabb feldolgozást ígér.

Az alkotópáros írta Dumas A három testőrének legfrissebb filmes változatát is,

amelyet két felvonásban mutattak be a mozikban. A D’Artagnant tavaly ősszel, a Miladyt pedig idén tavasszal mutatták be itthon.

A Monte Cristo grófja legújabb feldolgozását a közönség májusban, a 77. Cannes-i Filmfesztiválon láthatja először, melyen versenyen kívül fogják vetíteni. Az ADS filmforgalmazó pedig megjelentette a film magyar nyelvű előzetesét. Az 50 millió euróból készült alkotás főbb szereplői közt olyan neves európai színészek jelennek meg, mint Pierre Niney, Laurent Lafitte és Pierfrancesco Favino.

A Monte Cristo grófja október 17-től látható a hazai mozikban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com