Hírek

A katasztrófafilmek pápája szerint a Marvel kicsit tönkretette a filmipart

Roland Emmerich arról is beszélt, hogy már megbánta, hogy Will Smith nélkül folytatták A függetlenség napját.

A Hollywoodban uralkodó trendekhez képest szokatlanul nagy büdzséből gazdálkodhatott új filmjén Roland Emmerich. A Holnapután és A függetlenség napja rendezője új filmjére, a Moonfall-ra a Lionsgate 140 millió dollár különített el. A német származású rendező nem is kerülhette meg a kérdést, hiszen mára kizárólag olyan filmek készülnek ekkora költségvetésből, melyek valamilyen filmszériába, franchise-ba illeszkednek.

A Den of Geek kérdésére Emmerich elmondta, hogy manapság a katasztrófafilmek lényegesen kevesebb pénzből készülnek, mint korábban. „A DC, a Marvel, és a Star Wars átvette az uralmat. Ez kicsit tönkre is vágta a filmipart, mert senki sem mer újat húzni” – nyilatkozta a rendező.

Emmerich szerint tökös, eredeti filmeket kéne csinálni.

„Christopher Nolan a mestere ennek. Arról csinál filmet, amiről akar” – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy nem áll szándékában a jövőben csatlakozni a Marvel vagy Star Wars univerzumhoz, azonban a saját szériájához visszatért, amikor húsz évvel később megcsinálta A függetlenség napja folytatását. Emmerich azóta már megbánta, hogy Will Smith nélkül vágtak neki a projektnek, aki akkoriban a Suicide Squad-ot forgatta. A rendező szerint egy lelketlen, ötlettelen film született, pedig az eredeti forgatókönyv szerinte nagyon jó volt.

A Moonfall-t február 3-ától játsszák a hazai mozikban.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com