Hírek

Morcsányi Géza emlékére egész hétvégén ingyenesen elérhető a Testről és lélekről

Péntektől vasárnap estig ingyenesen lehet megnézni Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, Arany Medvével jutalmazott és Oscar-díjra jelölt filmjét a Filmión. A Nemzeti Filmintézet ezzel a gesztussal tiszteleg a film nemrégiben elhunyt egyik főszereplője, Morcsányi Géza előtt.

Csütörtökön látott napvilágot a hír, hogy elhunyt Morcsányi Géza műfordító, dramaturg, szerkesztő, a Magvető Kiadó egykori igazgatója. A Nemzeti Filmintézet a hétvégén Morcsányi munkássága előtt tiszteleg azzal, hogy péntektől vasárnapig szabadon hozzáférhetővé teszi a Testről és lélekről című filmet, amelynek egyik főszereplőjét maga Morcsányi alakítja.

„Enyedi Ildikó alkotása a szerelem törékeny csodájáról mesél, és egy csapásra igazi világsiker lett: elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét, sőt a filmkritikusok nemzetközi szövetsége (FIPRESCI) rangos díját, az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói zsűrijének díját is” – ismertette az NFI.

A Testről és lélekről egy vágóhídon dolgozó zárkózott férfi és nő szerelmét meséli el, akik azután kezdenek el vonzódni egymáshoz, miután kiderül, hogy mindketten ugyanazt álmodják. Enyedi Ildikó alkotása a Nemzeti Filmintézet streaming oldalán, a Filmio-n érhető el ingyenesen január 8-áig.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com