Hírek

Korhatáros előzetessel mutatkozik be az új Mortal Kombat

A harmincéves múltra visszatekintő Mortal Kombat videojáték-sorozat nagyon közel áll ahhoz, hogy megkapja első, igazán méltó adaptációját. Már csak hónapok választanak el minket attól, hogy lássuk, felesleges volt-e reménykednünk. A Warner Bros. filmjének előzetese mindenesetre bizalomgerjesztő.

1995-ben már Paul W.S. Anderson, a meglehetősen béna A kaptár-széria atyja már bepróbálkozott a véres jeleneteiről hírhedtté vált videojáték nagyvászonra ültetésével. Míg az egykori Mortal Kombat-filmkisebb kultstátusznak örvend, látható, hogy főként a nosztalgia tartja fenn a megítélését. A minden szempontból pocsék második részről pedig jobb szót sem ejteni.

Van tehát mit behoznia a 2021-es Mortal Kombatnak, hiszen a játékszéria az utóbbi évtizedben egy újjászületésen ment keresztül. Az új film pedig gazdagon merít az alapanyag legfrissebb kiadásaiból. És a Warnernél most úgy látszik, tényleg hűek akarnak lenni a verekedős játékok ékkövének számító címhez: még a magasabb besorolást is engedték a produkciónak.

Így a Mortal Kombat védjegyévé vált brutális kivégzések és nyers erőszak sem maradhatnak ki.

A film első előzetese felvezeti az ismert karaktereket. Megjelenik a tűz erejével bíró Scorpion (Hiroyuki Sanada), a jeget uraló Sub-Zero (Joe Taslim), a villámisten Raiden (Tadanobu Asano), de Liu Kang, Kung Lao, Sonya Blade, Shang Tsung, Kano és Jax is tiszteletét teszi. Az viszont különös, hogy míg az ikonikus alapfigurák közül egyedül a nagyszájú filmsztárt, Johnny Cage-et hagyták ki, addig egy korábban sosem látott főszereplő került a középpontba. Cole Young (Lewis Tan) egy egyszerű ketrecharcosnak tűnik: van mit bizonyítania az ismert csapat előtt.

A látottak alapján még bőven korai hátradőlni és megnyugodni, hogy végre megmenekült a videojáték-adaptáció alműfaja. A Mortal Kombat könnyen belebukhat az ostoba szövegekbe, a gyenge színészi játékba és a néhol gyengébb CGI-be. Szerencsére a játékok hangulatát az előzetes pazarul hozza, melyen sokat dob pár jól bedobált idézet is az alapműből.

A Mortal Kombat április 16-án érkezik az HBO Max streaming-szolgáltatóra. Magyar bemutatóról egyelőre nincs információ.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com