Hírek

Az átok nem nyugszik – Mosolyogj 2. előzetes

smile-2

Tovább bővül az idei horror felhozatal 2022 egyik legnagyobb meglepetéssikerének folytatásával. A gyilkos, vigyorgó démon ezúttal pedig egy popsztárt nézett ki magának.

2 éve bukkant fel a mozikban a Mosolyogj című film Parker Finn rendezésében, ami ugyan első blikkre egy klisés jump scare horrornak tűnt (a stúdió eredetileg Paramount+-ra szánta), de végül sikerült rácáfolnia a fanyalgókra. Messze nem eredeti, de meglepő profizmussal összerakott, valóban ijesztő és hatásos mozi lett a kommersz horrorok közt, aminek rövidesen meg is szavazta a folytatást a Paramount. Az első rész a Sosie Bacon által alakított terapeuta történetét mesélte el, akit egyik páciense brutálisan groteszk öngyilkossága után látomások kezdenek gyötörni vérfagyasztóan mosolygó emberekről a környezetében. Az átoktól pedig csak egy gyilkossággal lehet megszabadulni, különben az elátkozott személy is hasonló sorsra jut.

Az előzetes alapján a folytatás nem sokkal az első rész után veszi fel a fonalat, ugyanis (spoiler) látjuk az előző rész egyik túlélőjét, Joelt (Kyle Gallner), amint elüti egy autó és ezzel sanszosan továbbadja a mosoly átkot a szemtanúknak. Viszont a film nem őt, hanem

a Naomi Scott által játszott popénekesnőt, Skye Riley-t, állítja középpontba, akinek a világturnéja közepén nem csak a hírnévvel és a rajongókkal kell megküzdenie, de a még a mosoly démont is megkapja a nyakába.

A Mosolyogj 2. elkészülte a kasszasiker után borítékolható volt, de Parker Finn megmaradása íróként és rendezőként és a meglepő új koncepció egy élvezetes folytatást is rejthet. A filmben felbukkan még Lukas Gage, Rosemarie DeWitt, Dylan Gelula, Raúl Castillo és ismét szerepel egy Dr. House színész Peter Jacobson személyében (az első filmben Kal Penn alakított egy mellékszerepet).

A Mosolyogj 2. október 17-én érkezik a magyar mozikba.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com