Hírek

Most akkor mégis lesz Boba Fett film?

Kezdenek egyre zagyvábbak lenni a hírek a Lucasfilmmel kapcsolatban. Ideje lassan hivatalos közleményt kiadni, hogy miképp folytatja a stúdió a Star Wars franchise építését.

Tegnap még arról írtunk, hogy a Disney és a Lucasfilm újragondolja a Star Wars-témát, és jegeli a bejelentett spin-offokat, hogy tisztán a IX. epizódra koncentrálhassanak. A Solo: Egy Star Wars-történet anyagi buktája után ez nem is volt meglepő – talán még kifejezetten jó döntés is a stúdió részéről. Hisz Boba Fett egy kedvelt, menő figura, de önálló mozifilmet nem biztos, hogy elbír a vállán – még akkor se, ha a Logannel legutóbb hatalmas alkotó James Mangold készíti azt.

A Collider hozta le elsőként a hírt, miszerint a kéziféket behúzták, és átgondolják a folytatást, erre a Hollywood Reporter reakciócikke nem egészen ezt állítja. Utóbbi szerint Lucasfilm közeli emberek nyilatkozták, hogy erről szó sincs. A név nélküli nyilatkozó szerint

„nem álltak le a munkálatok, csupán a sebeiket nyalogatják.”

A Boba Fett film tovább halad az előkészületeivel, és Mangold következő munkája, a Ford vs. Ferrari után hozzá is láthat a forgatáshoz. A forgatókönyvet maga a rendező és az X-Men: Sötét Főnixet jelenleg is készítő Simon Kinberg jegyzik majd. Maximum a büdzséből vehetnek vissza, hiszen a fejvadász korántsem annyira ismert karakter, mint Han Solo volt. Ezzel a pénzügyi bukást akarják kizárni.

Az Obi-Wan spin-off, ha el is készül, elképzelhető, hogy sokat kell várnunk rá. Ewan McGregort érdekelné a főszerep, és Stephen Daldryt (A felolvasó, Billy Elliot) is megkeresték már a rendezéssel. A közönségigény is megvan a produkcióra, tekintve, hogy McGregort még a sokak által gyűlölt előzménytrilógiában is szerették. A Lucasfilm hivatalos információi hiányában azonban nem lehet tudni, hogy áll ez a projekt. A IX. epizódon kívül pedig egy jövőbeli filmhez sem tartozik premierdátum.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya