Hírek

Most akkor mi a fene van az Obi-Wan Kenobi sorozattal?

A napokban berobbant a hír, hogy a várva várt Obi-Wan Kenobi sorozat forgatásáról hazaküldték a stábot. De mit jelent mindez: mégsem készül el az Ewan McGregor vezette Star Wars-történet, vagy csak késik a produkció?

A Collider hozta le két napja a rossz hírt, hogy amit rajongók sokasága évek óta várt, azaz, hogy Ewan McGregor főszereplésével kapjon Obi-Wan Kenobi saját sorozatot talán mégsem fog megtörténni. Több forrás is megerősítette, hogy valami nem stimmel a Disney+ alkotásának háza táján, ugyanis egy ponton hazaküldték a stáb tagjait a londoni stúdióból. Természetes tehát, hogy fellobbantak a pletykák, miszerint ezzel ennyi is volt a történet.

Szerencsére a dolgok azonban nem állnak ennyire borúsan. Bár a dolgozókat egyelőre határozatlan időre engedték el, a forgatás pedig szünetel, a főszerepet vivő McGregor megerősítette, hogy nincsen szó a sorozat elkaszálásáról.

A sötét oldaltól a fényesig – A Star Wars-filmek rangsora

Ahogy a színész fogalmaz, a helyzet korántsem annyira dramatikus, mint amennyire az első hírek lefestik. Egyszerűen arról van szó, hogy a meglévő – McGregor szerint eleve is nagyon jó – forgatókönyvön kicsit tovább dolgoznak majd. Ez pedig valószínűleg a mostani író, Hossein Amini elbocsátásával jár: de legalábbis kap maga mellé segítséget. A csúszás ugyan azt jelenti, hogy 2021 elején kezdenek csak bele a rendes forgatásba, állítólag maga a tervezett premierdátum nem változik.

Az Obi-Wan Kenobi sorozat rendezői székében továbbra is Deborah Chow ül, akitől több The Mandalorian epizódot is kaptunk. Az új Star Wars-projekt tehát olyan kezében lesz, aki jártas már az univerzum világában.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com