Hírek

Most eltakarítják George Clooney szennyesét – Hail, Caesar! előzetes

hail-caesar05Elkészült az előzetes a Coen testvérek legújabb vígjátékához, ami annyira színes és szagos a filmgyártás aranykorábol, hogy csak úgy csattan, amikor az arcunkra fagy a mosoly, ahogy Scarlett Johanssonéra 0:33-nál. Hollywoodi sztárdömping hollywoodi csillogásának árnyékából. Folytatás után a részletek és az előzetes.

Joel és Ethan Coen filmjeinek két nagy csoportja mindenképpen van: az emberi sötétséget vagy brutalitást drámaként (Fargo, Nem vénnek való vidék) vagy éppen vígjátékként (A nagy Lebowski, Égető bizonyíték) bemutató alkotások. A Hail, Caesar mindenképpen az utóbbiakat gyarapítja: történetének főszereplője Eddie Mannix (valós személy, az MGM fontos embere a két világháború között), egy stúdió fixer az ’50-es évekből (Josh Brolin), hiszen a korabeli hollywoodi stúdióknál gyakran keresett ember volt, aki nagy film sztárok piszkos ügyeit takarítja, és nem engedi azt az újságok címlapjára. A nagy sztár jelen esetben Baird Whitlock (George Clooney), aki egy éppen készülő kosztümös római kori film főszerepében alakítja az egykori hadvezért.

Várhatóan rengeteg átutalással dolgozik majd a film, ami komikusnak tűnő szituációban mondd el vaskos kritikát társadalmi kritikát. Feltűnik az előzetesben a rendezőpáros több ismert színésze, Frances McDormand, Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Channing Tatum vagy éppen Scarlett Johansson.

A filmet először az egyesült államokban mutatják be február 5-én, február 26-án pedig hozzánk is eljut.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés