Hírek

Most már biztos, hogy készül a Szárnyas fejvadász sorozat

Szárnyas fejvadász 2049 (film kritika, Filmtekercs.hu)

Szárnyas fejvadász 2099 (Blade Runner 2099) címmel érkezik a sorozat az Amazon gondozásában. Ridley Scott klasszikusa újabb formát ölt!

Idén februárban felröppent a hír, hogy Szárnyas fejvadász sorozatot készít az Amazon, Ridley Scott pedig producerként tér vissza. Már akkor kiderült, hogy a tervek egy 10 részes sorozatról szólnak, amely Denis Villeneuve 2017-es Szárnyas fejvadász 2049 című filmjének lesz a történeti folytatása úgy ötven évvel a film cselekménye után. Most azonban az Amazon hivatalosan is megrendelte a sorozatot, így gyakorlatilag elkezdhetünk örülni, az androidok neo-noir világa folytatódik.

Ridley Scott, az 1982-es Szárnyas fejvadász rendezője executive producerként vesz majd rész a produkcióban.

Silka Luisa a sorozat forgatókönyvének írója, aki a Shining Girls forgatókönyvét is jegyzi.

“A Szárnyas fejvadász a maga idején forradalmasította a mozis sci-fi esztétikáját. Villeneuve, az Érkezés óta a modern sci-fi egyik csillaga, rendezésével felér Ridley Scott 1982-es Szárnyas fejvadászához.” – írta Havasmezői Gergely 2017-ben, az első adaptáció bemutatójakor. Ezzel mondhatni az elvárások nem csökkentek, de Denis Villeneuve bátorsága, hogy egy ekkora klasszikushoz hozzá mert nyúlni, megnyitotta a kapukat a további feldolgozások előtt.

Az új produkcióért Scott Free Productions felel majd, név szerint David W. Zucker and Clayton Krueger, Frank Giustra és Isa Dick Hackett. Michael Green, a Szárnyas fejvadász 2049 egyik írója is közreműködik Tom Spezialy mellett. Kíváncsiak várjuk, mivel állnak elő!

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!