Hírek

Itt az új Maugli-film előzetese

Megérkezett Rudyard Kipling regényének újabb adaptációja Mowgli: Legend of the Jungle címmel. 

Az elmúlt pár évben ez a második A dzsungel könyve adaptáció. 2016-ban láthattuk a Jon Favreau rendezte Disney-változatot. Az új adaptáció, a Mowgli: Legend of the Jungle elődjével szemben sötét tónust kölcsönöz a történetnek. Továbbá Andy Serkis, a film rendezője egyértelművé tette, hogy ez a változat nagyon különböző lesz a Disney-változattól.

A Netflix immáron bemutatta a film második előzetesét.

Ebből megismerhetjük a főbb szereplőket, illetve láthatjuk Mauglit kommunikálni az állatokkal. Továbbá az is kiderül, hogy Maugli maga akarta megismerni az emberek világát, és nem kényszerítette senki.

A beígért sötét tónus ellenére az előzetes könnyed és humoros. Persze teljes képet majd november 29-én kapunk, a film bemutatójakor. Online december 7-től teszi elérhetővé a filmet a Netflix.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya