Hírek

Mozgásban Charlie új angyalai

A Charlie angyalait már több alkalommal is feldolgozták a hetvenes évek óta, idén újra próbát tesznek vele. Az Elisabeth Banks rendezte változathoz előzetes is érkezett, így valamennyi fogalmunk már lehet arról, hogy ezúttal mire számítsunk.

A Charlie angyalai először 1976-ban jelent meg a tévéképernyőn, és meglepően nagy sikert aratott. A kémhölgyek népszerűsége öt évadnyi sorozatepizódra volt elég, mielőtt a csökkenő nézettség miatt nyugdíjba nem küldték őket. Húsz évvel később Drew Barrymore, Cameron Diaz és Lucy Liu főszereplésével álmodták újra a szériát két mozifilm erejéig. 2011-ben az eredeti sorozatot is készítő ABC próbálkozott ismét a sorozatos megvalósítással, rettenetes eredménnyel – a hetedik rész után elkaszálták a rebootot.

Az angyalok legújabb verziójának megálmodását Elisabeth Banks vette kézbe. Az idén ősszel érkező film olyan értelemben nem reboot, hogy nem a korábbi szereplőket igyekszik újraformálni, hanem új karaktereket vezet be. A történet szerint ugyanis Charlie szervezete világméretű már, és számos csapatot foglalkoztat – az egyik ilyen Kristen Stewart, Naomi Scott és Ella Balinska hármasa is.

Az első kedvcsinálóban kapunk verekedést, kütyüket, üldözést – tehát minden olyat, ami a kémfilmekben megszokott. Vajon ez a Charlie angyalai az eredetijéhez hasonló fogadtatásban részesül, vagy inkább a 2011-es reboot sorsára jut? Még akármi lehet, annyi azonban bizonyos, hogy ebben a filmben lesz hallható Ariana Grande és Miley Cyrus egy-egy dala – ezt nagyon fontosnak tartották kiemelni az előzetesben.

Elisabeth Banks nemcsak rendezőként vesz részt a filmben, hanem az arctalan kémfőnök összekötőjét, Bosley-t is eljátssza. Legalábbis az egyiket, ugyanis úgy tűnik, ebben a szerepben tűnik fel Patrick Stewart és Djimon Hounsou is – feltehetően minden angyal-triónak megvan a maga Bosley-ja. Rajtuk kívül Noah Centineo, Sam Claflin és Jonathan Tucker is szerepel a filmben. A Charlie angyalai 2019. november 14-én érkezik a hazai mozikba.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya