Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

Mozi az egész világ – Programajánló (november 1-8.)

programajanlo

programajanloEgyre hűvösebbek a napok, így nem csoda, hogy egyre több beltéri programmal várnak minket a filmklubok szervezői. Lux Filmnapok, DVD és könyvbemutatók és indul az Olasz Filmfesztivál – ezen a héten sem fogunk unatkozni.

Hétfő

Jól kezdődik a hét, hattól a nemrégiben megnyílt Art+Cinemában Tarkovszkij sorozat indul a Solarissal, míg ugyanekkor az Urániában a dokumentumfilmek szerelmesei a 100 magyar dokumentumfilm sorozatban az Én is jártam Isonzónál című filmet nézhetik meg. 18:30-kor a Eötvös 10-ben a szinkron világában kalauzol a Magyar hangja… ezúttal Urbán Andreával és Schell Ádámmal. Héttől Wim Wenders rajongói is mozizhatnak: a Párizs, Texas a Pótkulcs filmklubjában várja a nézőket.

Kedd

Kedden fél négytől indulnak a filmes programok: a Föld sója sorozatban a Petőfi Sándor Gimnáziumban Makk Károly Megszállottak című filmjét vetítik, a programra Pethő Zoltán mellett maga a rendező is ellátogat. Fél hatkor az OFOE Filmklubban Liza, a rókatündér bájolja el a Kino Café közönségét. Hatkor Reisz Gábor dedikálja a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan frissen megjelent dévédéit a despot.hu mediastore-ban. Ha megvan az aláírás, irány a Müszi, ahol a Harcosok Filmklubjában A király látogatását nézhetitek meg ingyen. Ha valami keményebb mulatságra vágytok a VasMacskában Géczy Dávid filmklubjában a Mechanikus naranccsal várják a Kubrick rajongókat.

Délután az Uránia több programot is kínál: a Közelkép filmklub a Metropolis Könyvtár legújabb kötetét, Gelencsér Gábor Forgatott könyvek című művét mutatja, majd héttől indulnak a Lux Filmnapok. Kedden a Mediterraneát, szerdán A leckét, csütörtökön pedig a Mustangot nézhetik meg a vendégek. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szerda

Szerdán a filmes programok négykor indulnak. A Mérei Ferenc szakkollégiumban A Bezsin lug rejtélyével várják a filmrajongókat, a vetítést Kis Ádám, a film alapjául szolgáló Turgenyev novella fordítójának előadása követi. Ugyanekkor a Filmesház Alapítványa, Dénes Gábor filmjét, a Király Béla emlékezetét játssza. Hatkor az Anno Filmklubban a Politikatörténeti Alapítvány és Intézetben az Égi bárány kerül terítékre. A vetítést beszélgetés követi, Szekfű András filmtörtész lesz a filmklub vendége. Végül este hétkor a Mika Tivadar Mulató filmklubjában Viktória – A zürichi expresszt nézhetitek meg.

Viktória - A zürichi expresszCsütörtök

Csütörtökön este hatkor a Műcsarnok Filmklubja a Fargót vetíti. A Puskin moziban este hétkor a Latin szeretővel indul a tíz napos Olasz Filmfesztivál. Részletes fesztiválprogramot itt találtok. A Harmadik ember progresszív zenei és művészeti fesztiválon az Aurórában ezen a napon két filmet is műsorra tűznek: Terry Riley 1969-es Poppy Nogoodja és Guy Debord 1973-as A spektákulum társadalma is levetítésre kerül. Este 8-kor a pécsiek juthatnak egy nem mindennapi filmélményhez: a Reel Rock Film Turné pécsi állomásán az Apolló moziban mászófilmeket vetítenek, amelyekben napjaink legprofibb sportolói lesznek láthatók (facebook esemény itt).

https://www.facebook.com/events/105400103153356/

Péntek

Pénteken két filmklubot ajánlunk figyelmetekbe: héttől a Nyitott Műhelyben Michel Deville Raphael, avagy a kicsapongó című filmjét, kilenctől pedig a Muzikum Klub & Bisztróban A harcost nézhetitek meg.

Szombat

A hétvége megint a kicsiké: a Puskin Kuckóban délelőtt tíztől ezúttal Misi mókus kalandjait nézhetik meg a gyerekek a Legkisebbek mozijában.

Vasárnap

A vasárnap igazi csemegét kínál: a Muzikum Klub & Bisztróban délután négy órától A nimfomániás rendezői változatát nézhetik meg Lars von Trier rajongóit. A vetítést beszélgetés követ.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..