Hírek

Mozi az egész világ – Programajánló (október 5-11.)

programajanlo

programajanloEzen a héten sem szűkölködünk remek filmes programokban – szerdán indul a Mozinet Filmnapok, és számos filmklub is várja a mozgókép szerelmeseit.

Hétfő

A hetet érdemes a Pótkulcsban kezdeni, ahol A tejút került vetítésre. Részletek itt.

Kedd

A kedd a Saul fiáé. Este fél hattól a Közelkép Filmklubban az Urániába, hattól az OFOE FIlmklubban, a Kino Caféban nézhetitek meg Nemes Jeles László filmjét. Ha már láttad a filmet, less be a kulisszák mögé, 18:30-tól az Eötvös 10-ben a Magyar hangja… Szinkrontitkok című programmal várnak a szervezők. Ha franciás hangulatban vagy inkább, szintén 18:30-tól Párizs kifulladásig a Francia Intézetben ezúttal A mama és a kurvával vár. Ha azonban egy igazi klasszikusra vágynál, hattól a Baravás Villában a 80 huszár kerül vetítésre az Örökmozgó Filmklubjában.

Szerda

Délután 16:30-tól az Urániában az Olasz-Magyar Örökség Vetítéssorozat 3. blokkjában három dokumentumfilmet nézhetsz meg, a programot itt találod. Hattól a Műcsarnok Filmklub A komisszárral, az Örökmozgó Filmklub a Barabás Villában a Hajnali háztetőkkel, héttől a Mika Tivadar Mulató filmklubja a Polisse-sal, az A38 pedig A kígyó ölelésével vár Rád.

A Mozinet Filmnapokon 5 napon át, 9 filmpremierrel, számos régi sikerrel és 13 helyszínnel jelentkezik a művészfilmek egyik hazai bástyája. A filmnapokon a vetítések mellett a közönség találkozhat a Macbeth szinkronszínészeivel, bulizhat a Fogasházban, és rackajuhokat fogadhat örökbe a Budapesti Állatkertben a Kosok alkotóival. Részletes program a Mozinet Facebook oldalán. A Filmnapok este héttől a Macbeth gálavetítésével indul.

Csütörtök

Csütörtökön és pénteken 10 hegymászós filmet tűz műsorára a Corvin mozi a Reel Rock 10 keretében. A részletes programot itt találjátok. 18:30-kor folytatódik a Párizs kifulladásig a Francia Intézetben, ahol az Álmodozókat nézhetitek meg.

Péntek

Ha korán véget ér a munkahetetek, irány a Tabán, ahol a Budavári Filmklub az Adaline varázslatos életét tűzi műsorára, este hatkor a Francia Intézet Párizs kifulladásig sorozatában pedig a Cowboyok kerül terítékre.

Szombat

A nap a kicsikkel kezdődik – a Mesemúzeum filmvetítéssel és játékkal várja a legapróbbakat. Terítéken Rófusz Ferenc legújabb alkotása a Hoppi mesék. Este már a nagyoké a terep: a Corvin mozi Eric Clapton koncertjével kényezteti a zenerajongókat.

Vasárnap

A vasárnap diavítéssel indul 11-kor a Barabás Villában, az Örökmozgó filmklubjában, ahol délután ötkor már az India Filmklub vetítése vár. Este hétkor igazi csemegét kínál a Toldiban: Röhrig Géza estjét, a délelőtt négyet hallgathatjátok meg. Fél nyolckor az I Am a Fucking Panther kezdődik a Tat Galériában.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya