Hírek

Mozi az egész világ – Programajánló (október 5-11.)

programajanlo

programajanloEzen a héten sem szűkölködünk remek filmes programokban – szerdán indul a Mozinet Filmnapok, és számos filmklub is várja a mozgókép szerelmeseit.

Hétfő

A hetet érdemes a Pótkulcsban kezdeni, ahol A tejút került vetítésre. Részletek itt.

Kedd

A kedd a Saul fiáé. Este fél hattól a Közelkép Filmklubban az Urániába, hattól az OFOE FIlmklubban, a Kino Caféban nézhetitek meg Nemes Jeles László filmjét. Ha már láttad a filmet, less be a kulisszák mögé, 18:30-tól az Eötvös 10-ben a Magyar hangja… Szinkrontitkok című programmal várnak a szervezők. Ha franciás hangulatban vagy inkább, szintén 18:30-tól Párizs kifulladásig a Francia Intézetben ezúttal A mama és a kurvával vár. Ha azonban egy igazi klasszikusra vágynál, hattól a Baravás Villában a 80 huszár kerül vetítésre az Örökmozgó Filmklubjában.

Szerda

Délután 16:30-tól az Urániában az Olasz-Magyar Örökség Vetítéssorozat 3. blokkjában három dokumentumfilmet nézhetsz meg, a programot itt találod. Hattól a Műcsarnok Filmklub A komisszárral, az Örökmozgó Filmklub a Barabás Villában a Hajnali háztetőkkel, héttől a Mika Tivadar Mulató filmklubja a Polisse-sal, az A38 pedig A kígyó ölelésével vár Rád.

A Mozinet Filmnapokon 5 napon át, 9 filmpremierrel, számos régi sikerrel és 13 helyszínnel jelentkezik a művészfilmek egyik hazai bástyája. A filmnapokon a vetítések mellett a közönség találkozhat a Macbeth szinkronszínészeivel, bulizhat a Fogasházban, és rackajuhokat fogadhat örökbe a Budapesti Állatkertben a Kosok alkotóival. Részletes program a Mozinet Facebook oldalán. A Filmnapok este héttől a Macbeth gálavetítésével indul.

Csütörtök

Csütörtökön és pénteken 10 hegymászós filmet tűz műsorára a Corvin mozi a Reel Rock 10 keretében. A részletes programot itt találjátok. 18:30-kor folytatódik a Párizs kifulladásig a Francia Intézetben, ahol az Álmodozókat nézhetitek meg.

Péntek

Ha korán véget ér a munkahetetek, irány a Tabán, ahol a Budavári Filmklub az Adaline varázslatos életét tűzi műsorára, este hatkor a Francia Intézet Párizs kifulladásig sorozatában pedig a Cowboyok kerül terítékre.

Szombat

A nap a kicsikkel kezdődik – a Mesemúzeum filmvetítéssel és játékkal várja a legapróbbakat. Terítéken Rófusz Ferenc legújabb alkotása a Hoppi mesék. Este már a nagyoké a terep: a Corvin mozi Eric Clapton koncertjével kényezteti a zenerajongókat.

Vasárnap

A vasárnap diavítéssel indul 11-kor a Barabás Villában, az Örökmozgó filmklubjában, ahol délután ötkor már az India Filmklub vetítése vár. Este hétkor igazi csemegét kínál a Toldiban: Röhrig Géza estjét, a délelőtt négyet hallgathatjátok meg. Fél nyolckor az I Am a Fucking Panther kezdődik a Tat Galériában.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés