Hírek

Moziban is látható lesz a Susotázs

Susotázs

Az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájára felkerült Susotázs című magyar rövidfilmet április 11-től a hazai mozikban is vetítik.

Tóth Barnabás, a film rendezője és forgatókönyvírója jelentette be, hogy az ötven fesztiválon húsz díjat elnyerő rövidfilmet az Extázis című francia zenés dráma kísérőfilmjeként lehet majd megnézni a magyar mozikban. A Susotázst megvásárolta egy világforgalmazó is, így valószínűleg számos más országban is bemutatják majd.

A Göttinger Pál, Takács Géza és Osvárt Andrea főszereplésével készült alkotás két magyar szinkrontolmács egy napját mutatja be egy hűtőgépgyártó-konferencián, ahol az események egy szerelmi szálnak köszönhetően nem várt fordulatot vesznek.

A film címe, a Susotázs egy szinkrontolmács-kifejezés, amelynek jelentése „fülbesúgás”, és a francia chuchotage szóból ered. A szinkrontolmácsok akkor használják ezt a technikát, amikor az ügyfél fülébe súgva kell fordítsanak, például egy munkavacsorán – magyarázta Tóth Barnabás.

A Susotázs egyébként igen jó esélyekkel indult az idei Oscar-díjon. A film a legjobb 10 élőszereplős rövidfilmes listára is felfért, innen esett ki a későbbi szűkítés során.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya