Hírek

Mozivásznon a Symphony No. 42!

symphony 42 (Bucsi Réka)Bucsi Réka tízperces számítógépes rajzanimációja, a Symphony No. 42 július 31-től látható a hazai mozikban egy különös vígjáték előtt: a Michael Fassbender főszereplésével készült Frank lelt hangulatához illő kísérőfilmre benne.

Izgalmas párosítás: az utóbbi idők legnagyobb magyar animációs sikere lesz látható a Frank című vígjáték előtt a mozikban. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszékén (MOME Anim) készült diplomafilm a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be februárban, ezt követően pedig számos rangos mustrára eljutott. Augusztusban Hirosimában versenyzik a fődíjért.

Hazai színekben eddig a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, a Friss Hús és a Mediawave keretiben láthatta a nagyérdemű, utóbbi két megmérettetésről pedig díjjal távozott. Az animációs kisfilm, mely most kerül először országosan a mozik műsorára, rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák: szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.

symphony_no_42_jelenetkep

Az animáció méltó párja lesz Lenny Abrahamson a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott filmjének, a Franknek, melyben a szupersztár Michael Fassbendert (12 év rabszolgaság, Shame – A szégyentelen, Prometheus, X-Men: Az elsők, X-Men: Az eljövendő múlt napjai) tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. Az Oscar-jelölt színész, akinek alakítását a Vanity Fair csodálatosnak, az Indiewire pedig mesterinek nevezte, ezúttal még énektudását is megcsillogtatja a kiejthetetlen nevű indie banda, a The Soronprfbs frontembereként.

A címszereplő még a zenészek körében is igazi különcnek számít: csak a tökéletes hangzás érdekli, mindenben az inspirációt keresi – és még alvás közben sem veszi le az egész fejét körbevevő hatalmas papírmasé maszkot. Frank és csapata kizárólag a popszakmát messzemenőkig elutasító egyéniségekből áll. Ebbe a furcsa társaságba érkezik az ambíciókkal teli Jon (Domhnall Gleeson – Időről időre), akinek a legvadabb álmai válnak valóra, amikor egy váratlan üresedés miatt, pusztán kényszerűségből felveszik a bandába. A csapat hamarosan maga mögött hagyja a civilizációt, egy kis erdei házban kezdenek el kísérletezgetni, hogy megalkossák a tökéletes albumot – Jon pedig kénytelen felismerni, hogy a zenészélet nem annyira egyszerű, mint ahogy a bulvárlapokban olvassuk.

A Frank (16) és kísérőfilmje, a Symphony No. 42 július 31-én kerül országosan a hazai mozikba – az angol film szinkronizált és feliratos változatban is látható lesz.

Mozinet

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com