Hírek

Három sorozattal bővül a Marvel-univerzum

Kép: Marvel/Variety

A nagy D23 Disney-találkozón jelentették be, hogy az eddig nyilvánosságra hozott produkciók mellé három új sorozat elkészítését is megrendelte a cég.

Skarlát Boszorkány (WandaVision) és Loki önálló sorozata, a Sólyomszem, valamint a Sólyom és a Tél Katonája mellé a Disney-Marvel kollaboráció most három új sorozatot jelentett be, amelyek mindegyikét a Disney Plus számára készítik. Ezek egy korábbi bejelentés szerint a hivatalos részét képezik majd a Marvel Cinematic Universe-nek, azaz a rajongók jobb, ha előfizetnek a Disney új szolgáltatására, ha lépést akarnak tartani a negyedik fázisba lépő franchise egyre terebélyesebb világával.

Korábban már elhangzott, hogy ez a bizonyos negyedik fázis sok újdonságot hoz majd,

például azt, hogy sokkal nőközpontúbb lesz majd, ennek egy újabb bizonyítéka a Ms. Marvel, ami nem csak hogy női szuperhőst, de egy muszlim női szuperhőst vonultat fel Kamala Khan személyében.

Kép: Marvel

Kamala a negyedik Ms Marvel (Carol Danvers, Sharon Ventura és Karla Sofen után), aki 2013-ban jelent meg először a Marvel-univerzumban, majd 2014-ben önálló sorozatot kapott, amely elnyerte a rangos Hugo-díjat. Kamala a Marvel-képregények első muszlim vallású szuperhőse egy tizenhat éves pakisztáni származású amerikai lány, aki az első Ms Marvelt, Carol Danverst tekinti példaképének.

De nemcsak ő, hanem az univerzum egy másik hősnője, She-Hulk is önálló szériát kap majd – a franchise pedig egy újabb „zöld buldózert”.

She-Hulk először 1980-ban bukkant fel mint Bruce Banner unokatestvére, akinek vérátömlesztésre van szüksége, amihez Bruce vérét használják. Így lesz a menő ügyvédből She-Hulk, aki képességeiben annyiban különbözik Hulktól, hogy átalakulva is megőrzi a személyiségét – ellenben a későbbiekben állandóvá válik nála a „Hulk-állapot”.

Kép: Marvel

A harmadik a sorban Holdlovag (Moon Knight), aki 1975-ben tűnt fel először a képregényekben, akkor még negatív szereplőként. Polgári nevén Marc Spector egy zsoldosvezér leghűségesebb bajtársa volt, majd amikor rájött, hogy a rossz oldalon áll, fellázadt vezére ellen, aki otthagyta Spectort a sivatagban meghalni – és akinek az egyiptomi holdisten új életet adott, hogy őt szolgálja a jó ügy érdekében.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..