Hírek

MTV Movie Awards: WandaVision, A Sólyom és a Tél Katonája a legnagyobb nyertesek között

A Leslie Jones vezette műsor további nyertesei között volt A fiúknak – Örökkön örökké, Anthony Mackie, Elizabeth Olsen, Kathryn Hahn és Regé-Jean Page, míg Scarlett Johansson és Sacha Baron Cohen különdíjat kapott.

A Disney+/Marvel Studios sorozat négy díjat nyert a ceremónia során, köztük a legjobb sorozat és a legjobb tévésorozatban nyújtott alakítás díját Elizabeth Olsennek, aki a Marvel-rajongókat a „legjobbaknak” nevezte.

Olsen kettős győztes volt, a legjobb harcért járó díjat Kathryn Hahnnal együtt a WandaVisionért kapta. Beszédükben köszönetet mondtak kaszkadőrkoordinátoraiknak, és bemutatták, hogyan néznének ki a bunyóik a profik nélkül. Miután Olsen név szerint köszönetet mondott C.C. Ice-nak, Jenny White-nak és Whitney Colemannek, Hahn azt mondta: „Nem tudtuk volna megcsinálni nélkületek, hihetetlenül fantasztikus nők nélkül”. Hahn két díjat is hazavihetett, a másikat a legjobb gonosztevőnek.

A győzteseket a Los Angeles-i Palladiumból élőben sugárzott ünnepségen hirdették ki, amelynek házigazdája Leslie Jones volt. Egy montázs után, amelyben különböző műsorokat parodizált, Jones egy „Az örömöt kell választanod” feliratú pólóban és csillogó fekete leggingsben, valamint Nike magas szárú cipőben lépett a színpadra. (A vörös szőnyegen korábban egy élénkpiros, pántnélküli ruhában sétált, combig érő hasítékkal).

Volt személyes közönség – néhányan maszkot viseltek, amíg a kamerák be voltak kapcsolva, de a legtöbben nem -, míg számos más közönségtag virtuálisan a képernyőn jelent meg a színpad két oldalán. (Jones az adásban megjegyezte, hogy a közönség tagjai maszkot viseltek a reklámszünetekben, amikor nem forogtak a kamerák, és hogy a közönség „több körös tesztelésen” esett át, miközben a produkció „szigorú protokollokat” követett). DJ Snoopadelic, azaz Snoop Dogg volt a műsor DJ-je, aki többek között a saját „Gin and Juice” és a „Who Am I (What’s My Name)?” című számait játszotta.

Jones a legjobb komikus alakításért járó díjat is elnyerte a Amerikába jöttem 2 című filmért. A díjat egy sárga színű, öblös ruhában vette át, amelyet a filmben nyújtott alakításai által inspirált táncosok vettek körül.

Legjobb filmnek A fiúknak: mindig és mindörökkét választották. „Csak remélem, hogy továbbra is megmutatjátok ezt a szeretetet az egész ázsiai-amerikai közösségnek” – mondta Jenny Han, a könyvsorozat szerzője, amelyből a filmek készültek.

Chadwick Boseman posztumusz nyerte el a legjobb filmes alakítás díját a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmért, miután a múlt havi Oscar-díjátadón meglepetésszerűen kikapott. A közönség állva tapsolt neki. A műsorvezető Yara Shahidi vette át a nevében, aki szerint a színész „hatása örökké tart, és mi örökké hálásak vagyunk azért, ahogyan jelenléte és művészete megváltoztatta a világot”.

Eközben a Disney/Marvel állandóan jelen volt az este folyamán. Anthony Mackie két díjat is nyert a Disney+/Marvel Studios A Sólyom és a Tél Katonája című filmben nyújtott alakításáért. „Srácok, ti sosem fogjátok megtudni, mennyi vér, verejték és könny ment bele ebbe a sorozatba, úgyhogy köszönöm” – mondta a legjobb hősnek járó beszédében. (A nemek szerint semleges díjkategóriákat a rajongók szavazzák meg.)

Mackie a legjobb párosnak járó díjat is elnyerte A Sólyom és a Tél Katonája sztárjával, Sebastian Stan-nel együtt, aki nem volt jelen, mert “rocksztárként” volt távol (Stan jelenleg a Pamela Andersonról szóló Pam & Tommy című sorozatban, Tommy Lee szerepében látható).

A póz sztárja, Billy Porter videón keresztül adta át a Generációs díjat a Marvel Cinematic Universe sztárjának, Scarlett Johanssonnak, aki viszont videón keresztül vette át a díjat. Elmondta, hogy a díjat nagyrészt annak a sok embernek köszönheti, akikkel az évek során az összes filmjénél együtt dolgozott, és köszönetet mondott a „sok száz kreatív embernek szerte a világon”, valamint „a rajongóknak, akik velem együtt lovagoltak a hullámon és támogatták a karrieremet, így van szerencsém folytatni azt a munkát, ami a szenvedélyem”. Beszédét férje, Colin Jost szakította félbe, aki zöld nyálkát öntött rá, „összetévesztve” az MTV műsorát a Nickelodeon nyálkás Kids’ Choice Awards-jával (azt mondta, az Amazonról rendelte a nyálkát). Ezután bemutatott egy exkluzív klipet a hamarosan megjelenő Marvel-filmből, a Fekete özvegyből.

Seth Rogen személyesen jelent meg, hogy átadja a Comedic Genius Awardot „kedves barátjának”, Sacha Baron Cohennek, aki megadta Rogennek a kezdőlökést, amikor felvette írónak a Da Ali G Showba, amikor Rogen még csak 22 éves volt. Rogen azt mondta, hogy Cohen „nem lehetett itt velünk”, de helyette Borat szerepében jelent meg (videón keresztül), hogy átvegye a díjat Cohen nevében. A színész ezután Ali G-ként jelent meg Borat mellett, majd saját maga szerepében jelent meg a képernyőn, és azzal érvelt, hogy Ali G-nek távoznia kellene. Amikor Ali G megkérdezte, hogy ez azért van-e, mert fekete, Cohen azt válaszolta: „Te egy fehér kertvárosi kölyök vagy, aki a fekete kultúrát kisajátítja”. Amikor megjelent Bruno karaktere, a színész félbeszakította, „karikatúrának” nevezte, és emlékeztette, hogy mekkora problémát okoz az LMBTQIA-kultúrában. „Hivatalosan is lemondom magam” – mondta Cohen, megjegyezve, hogy „már nagyon várta ezt, miután elvesztette a legjobb színésznek járó Oscar-díjat” A chicagói 7-ek tárgyalása című filmben nyújtott alakításáért.

Az áttörést jelentő alakításért járó díjat A Bridgerton családban feltűnt Regé-Jean Page nyerte el. A díjat videón keresztül vette át, és megjegyezte, hogy a nézők megérdemlik, hogy „jó szerelmi történeteket és boldogan éltek, amíg meg nem haltak, függetlenül attól, hogy kik, honnan vagy mikor jöttek”.

További győztesek voltak Chase Stokes és Madelyn Cline a Netflix Outer Banks című sorozatából a legjobb csókért. A duó folytatta azt a hagyományt, hogy a győztesek a színpadon újra eljátsszák gyerekeiket az otthoni rajongóknak. Victoria Pedretti nyerte a legijesztőbb alakítást A Bly-udvarház szelleme című filmért. A Julie and the Phantoms a legjobb zenei pillanatot nyerte a „Edge of Great”-ért.

(via The Hollywood Reporter)

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com