Hírek

Műfaji adaptációkkal zárul a Filmtekercs Filmklub 2. évada

A Filmtekercs Filmklub 2. évada műfaji adaptációkkal zárul: szeptember 28-án a Logan Noir, október 26-án az Az, november 30-án pedig Az üldözött lesz műsoron. 

A Filmtekercs Filmklub 2. évadának központi témája a könyv és a film viszonya, az adaptáció. A KockaCsoki kávézóban tavaly szeptember 30-án indult vetítéssorozat minden hónap utolsó hétfő estéjén várja az olvasókat és minden filmkedvelőt.

Az idei filmklub két nagy egységre osztható: az első felében általánosságban volt szó az adaptációról, a rendezvénysorozat a történetmesélés különböző aspektusait járta körbe az újság szerkesztőivel és meghívott vendégekkel. A 2020-as folytatásban a szervezők már különálló műfaji adaptációkat vizsgálnak, és közös filmnézés után beszélik meg a rájuk vonatkozó legfontosabb és legérdekesebb dolgokat szakértők segítségével. 

Az üldözött

A kényszerű szünetet követően a filmklub szeptemberben a képregényfilm műfajával folytatódik: szeptember 28-án James Mangold Logan című filmjét egy speciális fekete-fehér verzióban nézhetik meg a látogatók. A sorozat október 26-án egy Stephen King horroradaptációval, az Azzal folytatódik, majd november 30-án egy John Le Carré kémtörténettel zárul Az üldözött formájában.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya