Hírek

Távol-keleti amazon – Mulan előzetes

Nagyszabásúnak ígérkezik a Disney-féle Mulan élőszereplős feldolgozása – már csak a betétdalokat és az animált karaktereket kéne elkerülni.

Addig üti a vasat a Disney, amíg meleg. Lassan megvásárolható a Dumbó, még megy a mozikban az Aladdin, és hamarosan megjelenik Az oroszlánkirály is, de ők már az újabb rajzfilm-feldolgozásukkal házalnak a közönségnél. A Mulan az 1998-as azonos című animációs kalandfilm történetét veszi alapul, bár

a rajzfilmes elemeket szemmel láthatólag mellőzte.

A sztori szerint egy fiatal kínai lány, Hua Mulan átveszi beteg apja helyét a seregben, hogy ott férfiként kiadva magát küzdjön országa védelméért a hódító hunokkal szemben. A Disney egy balladát vett alapul, mikor mozgóképre adaptálta a történetet, de mai napig az animációs film a legismertebb adaptációja a Mulannak.

Ezen még változtathat az új-zélandi rendezőnő, Niki Caro, aki már olyan filmekkel bizonyított, mint a Kőkemény Minnesota, A bálnalovas vagy a Menedék. Ez lesz az első igazán nagyköltségvetésű filmje, amihez még hozzájár, hogy olyan ismert kínai színészek népesítik be, mint a harcművész Donnie Yen, Jason Scott Lee, Gong Li, Tzi Ma vagy éppen a császárt alakító Jet Li. Mulant viszont egy kevéssé köztudatban lévő színésznő, Yifei Liu kelti életre.

A Mulan amerikai bemutatója 2020. március 27-re esik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..