Hírek

A Mulan kevesebbe fog kerülni Európában

A Disney+ platformján debütáló élőszereplős Mulan új posztert kapott, és a nemzetközi forgalmazásról is derültek ki újdonságok. Az online premier napja szeptember 4-dike lesz.

Disney+ közzétett egy remek posztert a közelgő Mulan premier kapcsán. A film eredetileg július 24-én került volna a mozikba, de ahogy sok más filmnek, ennek is egyre tolódott a premier dátuma, míg végül a Disney az új streaming forgalmazás mellett döntött.

Mulan története egy réges-régi kínai legenda, az új film azonban az 1998-as Disney animáció feldolgozása. A történet a fiatal Mulanról szól, aki lány létére bevonul  hadseregbe idős apja helyett. Már a film előzeteséből kiderül, hogy fontos változtatások történtek a cselekményt illetően. Például Li Shang karaktere hiányzik az adaptációból, helyette Mulan valaki másba szeret majd bele. Ugyanígy kiesett a bohókás Mushu sárkány, aki humorral töltötte meg a drámai mesét, azonban egy új fő gonosszal biztosan számolhatunk.

A Walt Disney Studios‘ Twitteren tette közzé az új Mulan posztert,

ami  Mulant, mint harcos katonát mutatja be, illetve megjelenít egy madarat is, aki valószínűleg Xian Lang, a gonosz boszorkány, aki egy madár alakját is képes felölteni.

Azt is megtudhatjuk, hogy a film a Disney+ streaming csatornáján premier hozzáféréssel lesz elérhető, vagyis a Disney+ előfizetőinek plusz 29.99 dollárt kell majd fizetniük, ha meg szeretnék nézni a filmet. A film forgalmazásával kapcsolatban az is kiderült, hogy a film nemzetközi online jegyára kevesebb lesz, mint Amerikában.

Amikor kihirdették, hogy a Mulan egyből online lesz megtekinthető, a mozik elárulva érezték magukat. Ebben az amúgy is nehéz helyzetben ez a döntés még nagyobb anyagi csapást jelent nekik. Erről a Mi marad a filmiparból a járvány után? című cikkünkben írtunk hosszabban. A nézők szintén háborogtak az emelt díj ellen, sokak szerint ennyit nem ér meg egy otthoni mozizás. Bob Chapek erre azt válaszolta, hogy az online ár nem egyszeri nézésre jogosít, illetve bizonyos helyeken moziforgalmazás is lehetséges, ahol a Disney+ nem elérhető, például Kínában.

Ami a nemzetközi online forgalmazást illeti, Angliában 19.99 font, Kanadában 34.99 dollár, az legtöbb európai országban pedig 21.99 euró lesz a film ára. Összességében az nemzetközi árak átlaga 26 dollár, vagyis kevesebb az amerikai árnál.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com