Hírek

Mulan vs. harci boszorkány – új Mulan előzetes

Egy második előzetest kapott a Disney legújabb élőszereplős filmje, a Mulan. A trailer alapján több érdekes dologról is beszélhetünk.

Mi is írtunk róla korábban, hogy a Disney élőszereplős feldolgozáshullámának következő darabja az 1998-as Mulan. A Disney mese egy kínai ballada alapján készült, de a történetet az animációs film tette ismertté az egész világon.

A sztori szerint a birodalmat fenyegető nomádok ellen a hadsereg a falvakban toborozza a harcképes férfiakat, pontosabban minden családból egyet. Hua Mulan, fiatal lány édesapja kénytelen kardot ragadni fiúgyermek híján, de félő, hogyha harcra kerül sor, ő nem tér vissza a családhoz. Mulan pedig édesapját féltve átveszi a helyét a seregben, amivel rengeteg bonyodalmat zúdít a saját nyakába.

A várakozásokat nem teljesítő Dumbó, Aladdin és Az Oroszlánkirály után vajon a Mulan nagyobb szabású története változást jelent majd? Jövő márciusban kiderül, de addig is sok újdonság kiderül a friss előzetesből.

Úgy tűnik, a Disney mellőzött a realisztikusság jegyében olyan karaktereket, mint Mushu, a sárkány, aki az eredeti rajzfilmben Mulan segítője volt. Ugyanígy a hasonló feladatot ellátó aranyos tücsök sem szerepel az új előzetesben.

A valóságossághoz viszont nem túl hűen, az eredetileg hun vezér ebben a filmben egy alakváltó boszorkány mellett vonul a kínaiak ellen.

A lovagló ellenség pedig a gravitációt nem ismerve szalad felfelé a falakon. Vajon a Mulan divatszerű szuperhősödését látjuk, vagy valóban erre volt szüksége az élőszereplős feldolgozásnak? A cselekmény ezen felül úgy tűnik, hű marad az egyébként még mindig élvezhető eredeti rajzfilmhez: Mulannak végig kell csinálnia a nehéz katonai kiképzést, hogy legyőzhesse az inváziós seregek vezérét (boszorkányostul).

A filmet az új-zélandi rendezőnő, Niki Caro jegyzi, aki korábban a Kőkemény Minnesota vagy a Menedék rendezői székében ült. A filmben olyan sztárok is feltűnnek majd, mint a Zsivány Egyesből ismert Donnie Yen, vagy éppen a császár szerepében Jet Li. Mulant A tiltott királyságban is szereplő Yifei Liu alakítja.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya