Hírek

Mulan vs. harci boszorkány – új Mulan előzetes

Egy második előzetest kapott a Disney legújabb élőszereplős filmje, a Mulan. A trailer alapján több érdekes dologról is beszélhetünk.

Mi is írtunk róla korábban, hogy a Disney élőszereplős feldolgozáshullámának következő darabja az 1998-as Mulan. A Disney mese egy kínai ballada alapján készült, de a történetet az animációs film tette ismertté az egész világon.

A sztori szerint a birodalmat fenyegető nomádok ellen a hadsereg a falvakban toborozza a harcképes férfiakat, pontosabban minden családból egyet. Hua Mulan, fiatal lány édesapja kénytelen kardot ragadni fiúgyermek híján, de félő, hogyha harcra kerül sor, ő nem tér vissza a családhoz. Mulan pedig édesapját féltve átveszi a helyét a seregben, amivel rengeteg bonyodalmat zúdít a saját nyakába.

A várakozásokat nem teljesítő Dumbó, Aladdin és Az Oroszlánkirály után vajon a Mulan nagyobb szabású története változást jelent majd? Jövő márciusban kiderül, de addig is sok újdonság kiderül a friss előzetesből.

Úgy tűnik, a Disney mellőzött a realisztikusság jegyében olyan karaktereket, mint Mushu, a sárkány, aki az eredeti rajzfilmben Mulan segítője volt. Ugyanígy a hasonló feladatot ellátó aranyos tücsök sem szerepel az új előzetesben.

A valóságossághoz viszont nem túl hűen, az eredetileg hun vezér ebben a filmben egy alakváltó boszorkány mellett vonul a kínaiak ellen.

A lovagló ellenség pedig a gravitációt nem ismerve szalad felfelé a falakon. Vajon a Mulan divatszerű szuperhősödését látjuk, vagy valóban erre volt szüksége az élőszereplős feldolgozásnak? A cselekmény ezen felül úgy tűnik, hű marad az egyébként még mindig élvezhető eredeti rajzfilmhez: Mulannak végig kell csinálnia a nehéz katonai kiképzést, hogy legyőzhesse az inváziós seregek vezérét (boszorkányostul).

A filmet az új-zélandi rendezőnő, Niki Caro jegyzi, aki korábban a Kőkemény Minnesota vagy a Menedék rendezői székében ült. A filmben olyan sztárok is feltűnnek majd, mint a Zsivány Egyesből ismert Donnie Yen, vagy éppen a császár szerepében Jet Li. Mulant A tiltott királyságban is szereplő Yifei Liu alakítja.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com