Hírek

Multiplexes kedvezmény magyar filmeknek

cinema-cityA Cinema City, az ország legnagyobb moziüzemeltetője a vászonhasználati díjakra a magyar filmek esetében kedvezményes díjat állapít meg, és azt a filmek bevételéből vonja le – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Nemzeti Filmalap és a moziüzemeltető.

A támogatás célja a nézőszámok növelése  olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy a támogatás Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos kezdeményezésére jön létre.

A támogatás mértékét az adott film eredményessége határozza majd meg. A részletek kidolgozása Andrew G. Vajna, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Cinema City képviselői között folyamatban van; a kedvezmény a jövő év első felében lép életbe.

A közlemény idézi Moshe (Mooky) Greidingert, a Cinema City International elnök-vezérigazgatóját, aki úgy vélte, hogy a kezdeményezés eredményeként a kisebb nézőszámot elérő filmek is támogatásban részesülhetnek, valamint csökkenhetnek a forgalmazási költségek kockázatai, ami ösztönözni fogja a forgalmazókat, hogy többet fektessenek be a magyar filmekbe.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya