Hírek

Multiplexes kedvezmény magyar filmeknek

cinema-cityA Cinema City, az ország legnagyobb moziüzemeltetője a vászonhasználati díjakra a magyar filmek esetében kedvezményes díjat állapít meg, és azt a filmek bevételéből vonja le – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Nemzeti Filmalap és a moziüzemeltető.

A támogatás célja a nézőszámok növelése  olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy a támogatás Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos kezdeményezésére jön létre.

A támogatás mértékét az adott film eredményessége határozza majd meg. A részletek kidolgozása Andrew G. Vajna, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Cinema City képviselői között folyamatban van; a kedvezmény a jövő év első felében lép életbe.

A közlemény idézi Moshe (Mooky) Greidingert, a Cinema City International elnök-vezérigazgatóját, aki úgy vélte, hogy a kezdeményezés eredményeként a kisebb nézőszámot elérő filmek is támogatásban részesülhetnek, valamint csökkenhetnek a forgalmazási költségek kockázatai, ami ösztönözni fogja a forgalmazókat, hogy többet fektessenek be a magyar filmekbe.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya