Hírek

Murder mystery-ben a Midsommar sztárja, Florence Pugh

Csavaros pszichothrillerben szerepel a Midsommarban is tündöklő Florence Pugh. A The Maid című murder mystery film a Kisasszonyok után ismét egy adaptációba ülteti majd a színésznőt – áll a Variety hírében.

Ari Aster nyomasztóan gyönyörű pszichothriller és horror keverékét követően ismét hasonló hangvételű filmben szerepel majd Florence Pugh. A Midsommar, azaz a Fehér éjszakák színésznője most egy murder mystery főszerepét vállalta el egy készülő Universal projektben.

A The Maid egy azonos című regényen alapszik majd, amely csak 2022-ben jelenik meg; éppen ezért a filmre is még éveket kell sajnos várni.

Az előzetes hírek alapján azonban megéri majd! Nita Prose írása állítólag egy klasszikus whodunit történet lesz fojtogató és titokzatos térbe és közegbe helyezve. A főhős egy Molly nevű szállodai alkalmazott, aki munkája során elkezdi gyanítani, hogy a hotel lakói valami komoly bűntényt követtek el. A film során persze rajta áll majd, hogy kiderítse, pontosan mi is történt.

Florence Pugh tehát ismét valami zavaros és misztikus helyzetbe kerül, ahol nem bízhat a körülötte lévőkben. Ehhez jön még egy vagy több gyilkosság, valamint a hotel, mint egy csapdaként funkcionáló zárt tér és kész is a recept egy ígéretes pszichothrillerhez.

A színésznőt utoljára tavaly láthattuk a Kisasszonyok legújabb változatában, illetve egy epizód erejéig beugrott az Acting for a Cause című egyébként tök izgalmas sorozatba is, amelyben fiatal hollywoodi sztárok híres és ismert színdarabokat olvasnak fel közösen.

Jövőre a Fekete Özvegyben Scarlett Johansson mellett tűnik majd fel a Marvel egyik érkező szuperhősös filmjében. Az ismert karakterébe pedig egy sorozat miatt is belebújik majd, hiszen érkezik a Sólyomszem című kisképernyős darab is, amely az egyik legelső Marvel sorozat lesz a nemrég bejelentett igen csak hosszú lista elejéről.

Így csesszünk el egy univerzumot! – Töménytelen Marvel-bejelentés

Pugh persze nem ragad le a képregényes világnál: Olivia Wilde legújabb rendezésében ismét a horror és thriller felé mozdul el. A Don’t Worry Darling című film az 50-es évek Amerikájának boldogtalan háziasszonyairól szól majd. Wilde és Pugh mellett pedig felsorakoztatja többek között Chris Pine és Shia LaBeouf párosát is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya