Hírek

Musical készül Spielberg egyik legjobb filmjéből

Steven Spielberg, Oprah Winfrey, Quincy Jones és a musicalveterán Scott Sanders filmre viszik a Bíborszín zenés változatát. 

A Collider információi szerint új film készül Steven Spielberg 1985-ös rendezéséből, a Bíborszínből. A történet musicalváltozatát az eredeti filmet is forgalmazó Warner Bros. fejleszti, melynek munkálataiban Spielberg mellett az eredeti filmért színészi Oscar-jelölést is szerző Oprah Winfrey is részt vesz. Arról a lap nem értekezik, vajon mindössze produceri munkálatokról van-e szó, vagy esetleg Spielberg a West Side Story-remake mellett saját korábbi munkájának is elkészítheti a zenés verzióját.

Whoopi Goldberg a Bíborszínben

Az 1985-ös Bíborszín Whoopy Goldberggel és Danny Gloverrel a főszerepben a maga évében 11 Oscar-jelölést szerzett, amiből egyet sem tudott díjra váltani. A film Alice Walker 1982-ben megjelent, Pulitzer-díjas regényéből készült, amivel Walker minden idők első afro-amerikai női Pulitzer-díjas szerzője lett. A történet musicaladaptációját 2005-ben állították színpadra a Broadwayen, és egészen 2008-ig maradt műsoron. Az előadás 2006-ban 11 Tony-jelölést zsebelt be. A musicalt aztán 2015-ben újra műsorra tűzték, ekkor két évig játszották és, két Tony-díjat is elhódított a 350 millió dolláros bevétel mellett.

A produkció pontos részletei egyelőre nem ismertek, az új Bíborszín a hírek szerint 2020-ban érkezhet a mozikba.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com