Hírek

Muszatics Péter könyvéből készít dokumentumfilmet Sopsits Árpád

Sopsits Árpád, A martfűi rém című film rendezője a 3. Magyar Filmhét záróünnepségén

Muszatics Péter Utazás Európa mélyére című könyvéből készít dokumentumfilmet Sopsits Árpád.

A 2016-ban megjelent könyv sajátos portrét ad Közép-Európáról. A készülő film – két város, Lemberg és Pozsony bemutatásával – Magyarország és Közép-Európa helyét, határait keresi a 20. és a 21. század változó Európájában.

Sopsits Árpád legutóbbi filmje, a 2016-os A martfűi rém kilenc Magyar Filmdíjat nyert 2017-ben, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést is.

A Balázs Béla-díjas művész többek között a Céllövölde, a Video Blues és a Torzók című filmek rendezőjeként lett ismert, és számos nagysikerű darabot rendezett a Budapesti Kamaraszínházban, a Nemzeti Színházban és a Vígszínházban is.

A dokumentumfilm a Focus Media Center gyártásában készül, amelynek vezetője, Sipos Áron, producerként dolgozott többek között a Marozsán Erika és Joachim Król főszereplésével készült Szomorú vasárnap, a Perlasca – egy igaz ember története, a Jónás, aki a cethal gyomrában élt vagy a Thomas Kretschmann és Charlton Heston főszereplésével készült Papa Rua Alguem 5555 című filmeken.

A film gyártását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatja az Ember Judit-pályázat keretében, a forgatás nyáron kezdődik. A dokumentumfilmet a tervek szerint az RTL fogja bemutatni.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com