Hírek

Muszlim rendezőnő a Disney Plus új gyerekfilmje mögött

Lena Khan

November 12-én indul a Disney új streamingszolgáltatása. Az egyik első saját gyártású film a Flora and Ulysses című képregény-adaptáció lesz.

Mint azt már korábban megírtuk, a Disney saját streaming szolgáltatóval ered a Netflix nyomába, hogy a mozifilmek után újabb platformon is piacvezető legyen. A novemberben induló szolgáltatáson természetesen elérhetőek lesznek az eddigi mozifilmek – már az ideiek is -, így a teljes Marvel, Star Wars, National Geographic Disney és Pixar és más válogatás.

A moziban látott népszerű és kevésbé ismert filmeken kívül a Netflixhez és más szolgáltatókhoz hasonlóan lesznek saját tartalmak is. Már az első napon indul néhány sorozat: a High School Musical vagy a Star Wars univerzumból érkező The Mandalorian Jon Favreau vezetésével, de még ősszel érkezik a 101 kiskutya sorozat is.

A Disney+ novemberben indul, árat is tudunk – Filmtekercs.hu

A Disney+ streaming platform most az óriásvállalat első számú prioritása: egy olyan fejlesztés, ami nem csak a cégre, de a világ egész moziiparára hatalmas befolyással bír majd. A Disney most csütörtökön, egy befektetői prezentáció során pedig végre azt is elmondta: az Egyesült Államokban november 12-én élesedik a platform, reklámmentes lesz, és 6,99 dollárba kerül havonta (vagy 69,99 dollárba évente) – írta meg az IndieWire .

A filmek terén is egyre nagyobb a kínálat, a Collider például nemrég írta meg a Flora and Ulysses forgatásának kezdetét. Kate DiCamillo ifjúsági regény író díjnyertes alapanyagból Lena Khan rendez filmet. Első nagyjátékfilmje a The Tiger Hunter című filmje volt 2017-ből, ami közösségi finanszírozással készült. Ez a vígjáték egy dél-ázsiai muszlim menekültről szól, aki a ’70-es évek Amerikájában keresi a helyét.

A főhős egy képregényrajongó 10 éves kislány, aki – miután megment egy mókust – Ulyssesnek nevezi el, akinek szuperképességeivel megváltoztathatják a világot.

A Flora and Ulysses főszereplője Matilda Lawler lesz, akinek ez az első filmszerepe. Mindezek mellett szerepel egy Broadway darabban is, aminek rendezője az Oscar-díjas Sam Mendes.

Flora írónő anyukáját Alyson Hannigan, az Így jártam anyátokkal Lillyje, apukáját pedig a többek között a Modern családból ismert Ben Schwartz játssza.

Pontos premierdátumról még nincs szó, de a Flora and Ulysses várhatóan 2020 első felében kerül a szolgáltató választható filmjei közé.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés