Hírek

Mutatjuk: ez a 10 vadonatúj Marvel sorozat érkezik jövőre!

Disney-Plus-Nap-Marvel

Futószalagon érkeznek a teljesen új Marvel sorozatok a Disney+-ra, összeszedtük, melyik cím mit takar.

Az idei Disney+ Napon a Marvel is képviseltette magát, sőt! Összesen 10 új sorozatot jelentettek be, ami az MCU részét fogja képezni a következő években. Ha túl sok többletinformáció nem is tartozik mindegyik címhez, de egy kíváncsiságot ébresztő logót mindegyik kapott. Ezeken felül bejelentették a What If…? második évadját, illetve az X-Men ’97-et is. Utóbbi a 90-es évek X-Men sorozatának közvetlen animációs folytatása lesz, amire valamikor 2023-ban számíthatunk.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A következőkben összeszedtük az MCU soron következő Disney+ címeit és a legfontosabbakat, amit érdemes tudni róluk.

Echo

A Sólyomszem minisorozatot még be sem mutatták, de az abban feltűnő karakter, Echo máris büszkélkedhet egy jövőbeni saját élőszereplős sorozattal. Echo, azaz Maya Lopez képessége, hogy bármilyen emberi mozgást tűpontosan tud leutánozni – innen ered a név. A szerep továbbra is Alaqua Coxé, és a sorozat a Sólyomszem eseményei után játszódik majd. Ezentúl semmi részlet nem ismert a sorozatból, csupán a logó.

Moon Knight

Oscar Isaac főszereplésével érkezik a Moon Knight (Holdlovag) sorozat is. A címszereplő polgári nevén Marc Spector egy CIA ügynök, aki tudathasadással küzd. Spector egy ásatáson kapcsolatba kerül az egyiptomi holdistennel, Khonshuval, emiatt pedig a Marvel Batmanjévé válik – legalábbis a kritikusai szerint. A sorozatban szerepel Ethan Hawke is. Egyelőre ez a cím sem kapott premierdátumot, viszont ehhez tartozik a legelőrehaladottabb előzetes, így elképzelhető, hogy leghamarabb Moon Knighttal találkozhatunk.

I am Groot

Az I am Groot, vagyis A nevem Groot a Galaxis őrzői felcseperedő tagjának kalandjait foglalja magába. A sorozat animációs formájú lesz és az eddigi információk szerint több, lazán összefüggő kaland alkotja majd az első évadot. A Mandalorian sikere után a Baby Groot sorozat is a cukiságfaktor terén erősíthet.

Secret Invasion

A Secret Invasion (Titkos invázió) újraegyesíti Fury (Samuel L. Jackson) és Talos (Ben Mendelsohn) karakterét, akik először a Marvel Kapitányban találkoztak. A páros feladata lesz megállítani a skrullokat, akik alakváltó képességüknek hála könnyen beszivárogtak az MCU legmagasabb köreibe. A hatrészes sorozatban szerepelni fog Olivia Colman és Emilia Clarke is.

Ms. Marvel

A Marvel kapitány második része készül, de ez nem akadályozza Kamala Khant, hogy ő is felvegye a Marvel nevet. Ms. Marvel köpenyét a pakisztáni-amerikai tini szuperhős Iman Vellani ölti magára. A sorozat 2022 őszére várható.

Ironheart

Egy másik tini szuperhős is csatlakozik az MCU-hoz a negyedik fázisban. A 15 éves Riri Williams hasonló páncélruhát épít magának, mint amilyet Tony Stark is összerakott az univerzum első mozifilmjében. A sorozat egyetlen megerősített szereplője Dominique Thorne, aki a tervek szerint a Fekete Párduc második részében fog debütálni saját sorozata előtt.

Spider-Man: Freshman Year

A Spider-Man: Freshman Year Peter Parker Pókemberré válását követi nyomon, ami kimaradt a filmekből. Az animációs sorozat egyrészt elmeséli a sokat hallott történetet, amiért az ígéretek szerint egészen visszanyúl a képregényhistória gyökereihez, másrészt oly módon teszi mindezt, amire eddig nem volt példa az MCU-ban. Hivatalos premierdátum még nincs, azonban a sok címre való tekintettel 2022 nyara előtt ne számítsunk az elsőéves Pókemberre.

She-Hulk

Pár másodpercnyi mozgóképet is kapott Hulk női megfelelője, She-Hulk. A címszerepet Tatiana Maslany kapta és Mark Ruffalo is szerepelni fog a sorozat mind a 10 részében. A She-Hulkban visszatér több, mint 10 év után Tim Roth is A hihetetlen Hulkban megismert Förtelem testébe. Több híján ez a sorozat is 2022 folyamán várható.

Marvel Zombies

Talán a Disney+ Nap legizgalmasabb Marvel-bejelentése a Marvel Zombies volt, de a címen túl szinte semmit nem tudunk a sorozatról. A szűkszavú szinopszis szerint új generációs hősök küzdenek az egyre inkább terjedő zombiinvázióval. A sorozat alapjául szolgáló limitált képregénytörténet még 2005-ben került az újságosok polcaira. A What If…? már egy epizódban megidézte a zombivírusos Bosszúállók világát, kíváncsian várjuk, mi újat tud mutatni a sorozat.

Agatha: House of Harkness

A WandaVízió legszórakoztatóbb karaktere, Agatha Harkness saját sorozatot kap! A szerephez visszatér Kathryn Hahn és a WandaVízió írója, Jac Schaeffer jegyzi majd a forgatókönyvet. A Movieweb szerint a sorozat nagy valószínűséggel a karakter eredettörténetére koncentrál majd, hiszen ez a WandaVízióból szinte teljesen kimaradt.