Hírek

Múzeumba kerülnek a Mad Men – Reklámőrültek című sorozat jelmezei, kellékei

Mad-MenA washingtoni Smithsonian Intézet Amerikai Történeti Múzeumába kerül a Mad Men – Reklámőrültek című amerikai televíziós sorozat jelmezeinek és kellékeinek egy része.

Az 1960-as években játszódó széria sztárjai, Jon Hamm, John Slattery és Christina Hendricks, valamint a sorozat alkotója, Matthew Weiner személyesen adták át a tárgyakat Washingtonban az intézmény képviselőinek – adta hírül a BBC News. A múzeum szórakoztatóipari relikviákkal foglalkozó kurátora, Dwight Blocker Bowers szerint a Mad Men producerei egyedülálló munkát végeztek annak érdekében, hogy a legapróbb részletekig korhű 1960-as évekbeli reklámügynökséget varázsoljanak a televíziók képernyőjére.

Az intézménynek adományozott kellékek közt szerepel a sötét múltú reklámszakember, Don Draper védjegyévé vált szürke zakó és világos kalap, valamint további eredeti 1960-as évekbeli borotválkozó-eszközök, fogkefék, alkoholosüvegek, egy csomag cigaretta és karórák. A tárgyakat az amerikai kultúráról szóló 2018-as tárlat keretében fogják kiállítani. A Mad Men – Reklámőrültek utolsó évada április 5-én rajtol az AMC csatornán.

 

Dunai Marcell

Dunai Marcell a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végzett, jelenleg szakirányú továbbképzését végzi mentálhigiénés segítő szakember szakon. A ráckeresztúri Fiatalkorúak Drogterápiás Otthonában dolgozik terápiás munkatársként: munkájából kifolyólag vonzza a függőségek pszichológiája, a felépülés folyamata és az ennek tükrében megjelenő emberi kapcsolatok filmes reprezentációi.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com