Hírek

Múzeumok éjszakája – Több mint száz program lesz Győrben, köztük filmvetítés is

vanTizenöt helyszínen több mint száz program várja a látogatókat a Múzeumok éjszakája alkalmából rendezendő háromnapos programsorozaton Győrben.

Június 24. és 26. között koncertek, kiállítások, előadások, gyermek és ismeretterjesztő programok várják az érdeklődőket. A programok rendezésébe a Szent László Látogatóközpont, valamint a városi levéltár is bekapcsolódott.

A programsorozat egyik kiemelt helyszíne lesz az Esterházy-palota, ahol június 16-án nyílik a Modern mecénások című időszakos kiállítás. A tárlat több mint 130 alkotást mutat be Radnai Béla, Deák Dénes, Mihályfi Ernő és Petró Sándor műgyűjtők gyűjteményeiből. Az Esterházy-palota öt kiállítóterében Gulácsy Lajost Rippl-Rónai Józseffel, Bortnyik Sándort Kassák Lajossal, Orbán Dezsőt Czóbel Bélával, Derkovits Gyulát Dési-Huber Istvánnal, Borsos Miklós műveit pedig Egry József műveivel tematikusan, párba állítva mutatják be.

Az érdeklődők a Rómer-házban Szirmai Gergely filmkritikussal találkozhatnak, megnézhetik a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmet, és részt vehetnek az Iamyank Live Band és a Volkova Sisters koncertjein.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.