Hírek

Nagy reményekkel indult, de máris elkaszálták az HBO sztárokkal teletűzdelt sorozatát

Az-idol-Lily-Rose-Depp-The-Weeknd

Johnny Depp lánya és The Weeknd jelenléte sem tudta megmenteni Az idolt, amelyet a kritikusok haragja mellett a forgatási botrányok is oldalvonalon kívül állítottak.

Mindössze egy évadot élt meg a jóval nagyobb reményekkel forgatott sorozat, amelynek középpontjában a zeneipar működési mechanizmusa állt. Az idol hiába állította csatasorba Lily-Rose Deppet (Johnny Depp lányát) és a The Weeknd művésznéven futó slágergyárost, Abel Tesfaye-t, biztossá vált, hogy a hányatott sorsú széria nem él meg még egy felvonást.

Az idol szenvedései akkor kezdődtek, amikor először a 6 részről szóló tervek helyett csak 5 epizód készült el, de úgy általánosságban sem a közönség, sem a kritikusok nem rajongtak érte. A koporsószöget mégsem a fogadtatás jelentette, hanem az a légkör, ami állítólag a forgatások alatt a stábot körülvette.

A beszámolók szerint a forgatásokon komoly ellentétek és mérgező atmoszféra nehezítette a munkát, és bár Sam Levinson showrunner bízott Az idol sikerében, végül a kritikusok kifejezetten utálták a történetet, amelyet több pontot nőgyűlölőnek bélyegeztek, a karaktereit pedig sekélyesnek tartották.

Az idol sikertelenségét jól mutatja, hogy a Rotten Tomatoes oldalán a szakírok összvéleménye alapján 19 százalékon áll az alkotás, de az imdb-n is csak 4.8 pontra értékelte a közönség.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com