Hírek

Nagy sikerrel debütált Amerikában A hét mesterlövész

het-mesterlovesz Nagy sikerrel debütált az észak-amerikai mozikban A hét mesterlövész új változata, amelyre 35 millió dollár értékben váltottak jegyet forgalmazása első hétvégéjén.

Ez minden idők egyik legjobb nyitóhétvégi teljesítménye egy western esetében. Ennél magasabb – 36,4 millió dolláros – bevétellel csak a Cowboyok és űrlények című, vegyes műfajú produkció nyitott 2011-ben.

A hét mesterlövész sikere azt bizonyítja, hogy van ráció régi sikerek újraforgatásában, főleg ha a remake valami újdonságot vagy többletet képes hozzátenni a történethez.

John Surges 1960-as kasszasikerét Antoine Fuqua forgatta újra Denzel Washingtonnal a főszerepben. Az 1960-as western is már az újragondolása volt Kuroszava Akira A hét szamuráj című remekművének.

A hétvége másik nagy premierfilmje, a Gólyák című családi animációs film a második helyen végzett az amerikai és kanadai mozikban a hétvégén realizált 21,8 millió dolláros árbevétellel.

A harmadik helyre szorult vissza a Sully – Csoda a Hudson folyón című, egy hős pilótáról szóló életrajzi film Clint Eastwood rendezésében és Tom Hanks főszereplésével, amely két hétig állt az élen.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés