Hírek

Szerelmes fociultráról készít filmet Nagy Viktor Oszkár

Nagy Viktor Oszkár. Fotó: www.csomortan.ro

Az Ultra munkacímen futó filmet szórakoztató, széles közönségnek szóló alkotásnak szánják.

A Filmszakmai Döntőbizottság 394,3 millió forint támogatást szavazott meg Nagy Viktor Oszkár (Apaföld, Két világ közt, Hivatal, Székely derbi) második mozifilmjének gyártására. Az Ultra munkacímmel készülő komédia forgatása júniusban kezdődik, és jövőre kerül a mozikba.

Az Ultra egy illegális örökbefogadásból induló különleges szerelem felvállalásának küzdelmes és humoros története, melyhez a hátteret egy ellentmondásos világ, a futballszurkolói szubkultúra adja. Egy közeg, amit egyszerre sző át a nyers erőszak, a drukkerek lelkes rajongása, a gyakran feltűnő rasszizmus és a morális értékekhez rendületlenül ragaszkodó családias szolidaritás. Az Ultra munkacímű komédia ebből a szubkultúrából táplálkozva egy szórakoztató, széles közönséghez szóló, egyszerre érzékeny és megkapó történet lesz az elfogadásról és a valahová tartozás égető vágyáról.

Nagy Viktor Oszkár 2008-ban Apaföld című játékfilmjével debütált, mely sok elismerésben részesült, köztük a Gene Moskowitz-díjban. Az azóta eltelt tíz év során számos díjnyertes dokumentum- és tévéfilmet rendezett, köztük a Magyar Filmkritikusok által 2011 legjobb dokumentumfilmjének választott Két világ köztöt és a 2016-ban a franciaországi FIPA fesztiválon legjobb tévéfilm forgatókönyv díját elnyerő Hivatalt.

Az Ultra Nagy Viktor Oszkár második játékfilmje lesz, a forgatókönyv a rendező és Bárány Márton közös munkája.

Nagy Viktor Oszkár filmje a Campfilm stúdióban készül, producere László Sára és Gerő Marcell. A 2007-ben alapított Campfilm produkciói jellemzően társadalmi kérdésekkel foglalkozó személyes történetek. A Másik Magyarország címmel készült Bukta Imre-portréfilm, a Lágy eső vagy a Káin gyermekei című filmjeik a legrangosabb fesztiválokra kaptak meghívást, Cannes-ba, Rotterdamba, Szarajevóba és San Sebastianba is az elmúlt években.

Avatar

Magyar Nemzeti Filmalap

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya