Hírek

Mennyire nézett az első magyar karácsonyi film?

Zsigmond Emőke a Nagykarácsony című filmben (Fotó: Intercom)
Nagykarácsony (2021)

Tiszeker Dániel második alkotása, a Nagykarácsony az első magyar karácsonyi film, nézzük meg az ünnepek után hogy áll a nézettsége!

Egy hónappal a hazai premier után, épp december 25-én vásárolták meg a százezredik jegyet az első magyar karácsonyi filmre, a Nagykarácsonyra. Tiszeker Dániel alkotása iránt azóta is nagy az érdeklődés, immár közel 110.000 nézővel büszkélkedhet és így ez lett a legnézettebb film a Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotások közül 2021-ben. Az szívet melengető, romantikus vígjátékban Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla, Hernádi Judit és Mészáros Máté gondoskodnak a szórakozásról.

A film története szerint Arnoldnak a veszély az élete, de most a szokásosnál is nagyobb kockázatot vállal.

A lánglelkű tűzoltó, minden kollégája példaképe, meg akarja kérni a barátnője kezét – nem is akármilyen körítéssel. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik: nem csak a szívét törik össze, hanem egy furcsa baleset hatására még tériszonyos is lesz. Ennél nagyobb csapás nem érhet tűzoltót. Eddig életeket mentett, most egy karácsonyi vásárba száműzik egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeletesének, ahol megismerkedik egy szuperlelkes tanító nénivel, Eszterrel.A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték november 25-én került a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Sergő Z. András, a Filmtekercs kritikusa szerint “A Nagykarácsony nem akar több lenni annál a cukros romantikus vígjátéknál, mint amire a néző vágyik.” Vagyis akik a Reszkessetek, betörők! óta egy igazi magyar karácsonyi filmre vágynak, azok megkaphatták!

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com