Hírek

Karácsonyra magyar vígjáték, itt a Nagykarácsony előzetese

Elkészült Tiszeker Dániel második nagyjátékfilmje, a Nagykarácsony című romantikus vígjáték teaser-előzetese. A film bemutatója a karácsonyi moziszezonban lesz.

A Nagykarácsony főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. A katasztrofális leánykérés nem csak a szívét töri össze, de egy furcsa baleset hatására még tériszonyos is lesz. Eddig életeket mentett, most egy karácsonyi vásárba száműzik egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeletesének, ahol megismerkedik egy nagyon lelkes tanító nénivel, Eszterrel. Arnold Eleinte irtózik a vásártól és minden idegesíti, de a lelkes készülődés lassan rádöbbenti: nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

Az első magyar karácsonyi filmben bármilyen csoda megtörténhet.

A romantikus és humoros vígjáték főszereplői Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté.

„Nagyon nagy szívvel és energiával dolgozunk azon, hogy idén karácsonykor aki megnézi a filmet, tényleg teljesen kikapcsoljon, nevessen nagyon sokat és szeretettel telve készüljön az ünnepekre. Az egy perces teaser csak az első ablak a mi adventi kalendáriumunkban, alig várjuk, hogy minél többet kinyithassunk nézőinknek.” – nyilatkozta Tiszeker Dániel.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásában 30 hivatásos tűzoltó és több mint 60 színész – köztük 22 gyerekszereplő – vett részt. Tiszeker Dániel állandó munkatársaival dolgozott: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám, a film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor.

A film a tervek szerint november 25-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Keleti Léda

Podcast

Hirdetés

Hirdetés