Hírek

Nagykorúvá váltak a nagyvásznas Pokémonok

Pokémon: The First Movie: Mewtwo Strikes Back

Pokémon: The First Movie: Mewtwo Strikes BackMiközben a fél világ a legújabb mobiltelefonos őrületnek, a Pokémon Go nevezetű GPS alapú játéknak hódol, a franchise első egészestés filmváltozata szép csendben nagykorúvá érett.

1998. július 18-án mutatták be ugyanis Japánban a Pokémon: Az első filmet, melyet hatalmas várakozás előzött meg az akkor már bő egy éve futó animációs sorozat rajongóinak részéről. Ahogy az azonban ilyenkor lenni szokott, a film kritikai visszhangja meglehetősen rossz képet festett Pikachuék első mozivásznon látható kalandjáról.

Csakhogy mindez cseppet sem érdekelte a nézőket. A film már a nyitó hétvégéjén a box office listák élére ugrott, végül pedig 163,6 millió dolláros bevétellel zárta pályafutását világszerte.

Ash, Pikachu és a zsebszörnyek kalandjainak sora pedig azóta is töretlen. Az animációs sorozat legújabb változata jelenleg is fut Japánban, a 19. játékfilmnek pedig néhány napja, 2016. július 16-án volt premierje a szigetországban. Nem csoda tehát, ha a Pokémon Go rajongótábora napról napra növekszik, hisz úgy látszik, általános iskolás diákoktól öltönyös üzletemberekig mindenkiben ott rejtőzik egy felszínre törni vágyó Poké mester.

Hancsók Barnabás

Hancsók Barnabás 2010 óta ír cikkeket a Filmtekercsnek, volt rovatvezető és olvasószerkesztő. Specializációja az adaptáció, a sci-fi, a vígjáték és a társadalmi dráma, szívesen ír szerzői, bűnügyi és dokumentumfilmekről is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com