Hírek

Nagyot bukott a Renfield, nagyot arat a Super Mario film

super-mario-bros.-3

A Super Mario film rekordot döntött az animációs filmek között.

Az április 14-i hétvége box office versenyét fölényesen nyerte meg a Super Mario Bros.: A film című animáció: 87 millió dollárt szerzett az Egyesült Államokban – írja a Variety. A film teljesítménye egészen kivételes: nem csak az összeg önmagában jelentős, hanem az a tény is, hogy a szám mindössze 41%-os visszaesést jelent az első hétvégéhez, ami rekordalacsony nézettségcsökkenés bármilyen animációs film számára a második hétvégére.

Ezzel a Super Mario film 348 millió dollárnál jár hazájában, és egy második hetes filmtől szédületes 678 milliós globális összebevételnél.

Az eredmény nem véletlen. „A film a kasszasikereknek bizonyuló Gru és Minyonok filmeket is gyártó Illumination stúdió leginkább családbarát és animációs technikájában legkidolgozottabb produkciója. A készítők kiváló márkaérzékkel aknázzák ki a popkulturális tudatban élő, ismert videójátékkarakterek marketinglehetőségeit. A film minimális cselekményének sematikusságán és egyszerű fizikai humorra épülő esztétikáján keresztül a lehető legszélesebb globális közönséget képes egyszerre megszólítani. Így terjesztve ki generációkon átívelően az eredeti Mario játékok és termékek nosztalgiáját önmagában semmitmondó, de kedvelhető moziélménnyé ”– írtuk kritikánkban.

A Universal új horrorkomédiája, a Renfield viszont nagyot bukott: első hétvégéjén mindössze 7,7 millió dollárt szerzett (az amerikai piacon). Ez mindössze a hétvégi box office negyedik helyezésére volt elég. A harmadik helyezett a Sony R-besorolású thrillere, A pápa ördögűzője lett (9,1 millió dollár mozijegy-bevétel hazájában, ami még mindig csalódást keltő adat); a második helyezést a régebben bemutatott, de még mindig erős John Wick 4. szerezte meg.

A Renfield alkotói ezzel a bevétellel már a film jövedelmezősége felett is aggódhatnak, a gyártás ugyanis 65 millió dollár körüli összeget emésztett fel, és még pár tízmilliót kitehetett a marketing. A film az Universal „Monsterverse” nevű filmes univerzumának lett volna egy újabb darabja (ahova a katasztrofális Múmia-remake is tartozott néhány évvel ezelőtt); ezzel egy újabb szöget jelenthet a próbálkozás koporsójában. A Monsterverse filmjei közül egyedül az alacsony költségvetésű, 2020-as A láthatatlan ember c. film ért el profitot.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!