Hírek

Nagyot tévedtünk: óriási siker A holnap háborúja

Az Amazon nagyot nyert, és már indulhat is a folytatás, Chris Pratt pedig gazdagabb lett egy újabb sikeres franchise-zal.

Amikor a filmes újságíró azt hiszi, hogy már kialakultak az ösztönei, akkor nem árt, ha kap egy emlékeztető taslit az élettől: ez egy komplex iparág. A következőt írtuk nemrég az (egyébként tényleg elég gyenge, kritikailag világszerte kiröhögött) A holnap háborúja kapcsán: „nehezen képzelem el, hogy ez a nem túl jól sikerült, erősen rétegfilmnek számító, moziban elérhetetlen darab behozná az Amazon által befektetett 200 millió dollárt”, valamint hogy Chris Pratt számára „aligha ez a félig sikerült rétegfilm fogja meghozni az áttörést”.

Nos,  A holnap háborúja minden várakozáson felüli módon sikeres lett: ez a nyár eddigi legtöbbször letöltött élőszereplős filmje a streaming platformokon, és alaposan megnyerte a nyitóhétvégéje box office számait is (márpedig ez egy nemzeti ünnep hétvégéje volt Amerikában, tehát különösen sokat számít a forgalmazási számokat illetően).

Az Amazon Prime felületen a felhasználók közül húszezren pontozták legalább 4,5-re a filmet (a lehetséges 5 csillagból), ez a platform egyik legerősebb értékelése a közelmúltból, ami jókora kontrasztban áll az univerzális kritikai bukással. A film nézettsége nem csak az Egyesült Államokban volt elég a hétvége 1. helyezésére, hanem rekordot döntött a streaming szolgáltató számára Brazíliától jó pár nagy európai országon át Ausztráliáig és Indiáig számos területen.

J.K. SIMMONS stars in THE TOMORROW WAR

A holnap háborúja oly kiváló számokat hozott, hogy a folytatása máris tervben van – írja a Deadline. A lap értesülései szerint a teljes csapatot vissza akarják hozni (a rendezőtől az operatőrön át a színészekig), tehát A holnap háborúja 2-nek eszerint ismét Chris McKay lenne a rendezője, Zach Dean a forgatókönyvírója, és Pratt, Yvonne Strahovski és J.K. Simmons is játszanának benne.

Az Amazon számítása tehát fényesen bevált és egy új sci-fi francise-ra készülhetünk, ismét Chris Prattel a középpontban; a győzelem természetesen az ő hollywoodi státuszát is jócskán megerősítheti. Noha a film semmit sem ad hozzá a sci-fi műfajához (ha bármit tesz vele, hát inkább lebutítja), meglepően nagyszámú néző számára, úgy tűnik, mégis pompás szórakozásnak bizonyult.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.