Hírek

Itt vannak az első képek Nagypál Orsi tabudöntögető filmjének forgatásáról

Wunderlich József a vőlegény, Radnay Csilla Fanny és Szabó Erika a menyasszony szerepében Nagypál Orsi rendező Nyitva című filmjének forgatásán a budapesti ELTE Füvészkertben. Fotó: Kallos Bea /MTI

A Nyitva című filmet az ELTE Füvészkertjében kezdték forgatni.

A rövidfilmek és népszerű tévésorozatok író-rendezőjeként ismert Nagypál Orsi a párkapcsolati dilemmákról rendez vígjátékot. A Nyitva 317 millió forintos gyártási támogatást kap a Filmalaptól.

Nagypál Orsi első mozifilmje most kezdett forogni, a tervek szerint jövő márciusban kerül a mozikba – íme, az első képek!

Herbai Máté operatőr és Nagypál Orsi rendező Nyitva című filmjének forgatásán a budapesti ELTE Füvészkertben. Fotó: Kallos Bea / MTI

Szexuális kaland a megcsalás ellenszere!

A monogámia lehetetlenségét és alternatíváit körbejáró vígjáték egy harmincas, hosszú évek alatt “összekopott” pár történetét meséli el eredeti humorral és zavarba ejtő őszinteséggel. Az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásoknak a fiatalok úgy próbálnak elébe menni, hogy megnyitják a kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt.

Mindez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél, a fiatalok az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve. Mégis elszántan döntögetik le saját tabuikat egy őszintébb, érettebb kapcsolat reményében.

A film forgatókönyvét a London Film Schoolban végzett rendező Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Testről és lélekről). A 32 napos forgatás – a házasságkötő teremtől a swinger klubig – 30 különböző budapesti helyszínt érint. A Nyitva a Megafilm gyártásában készül Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya producerek vezetésével.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya