Hírek

Ezt viszi Nemes Jeles Velencébe – Napszállta előzetes

Jakab Juli a Sunset próbáin. Fotó: Erdély Mátyás (Laokoon Filmgroup)

Csodás kosztümök, századeleji Pest és lovaskocsi zaja uralja a várva várt Napszállta (Sunset) előzetesét. Nemes Jeles László filmjének előzetese.

Jakab Juli mint főszereplő Röhrig Gézához hasonlóan uralja a keretet Nemes Jeles László második filmjének első teljes előzetesében. Az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének új filmje 1913-ban játszódik Budapesten. Leiter Írisz, a fiatal lány szeretné viszontlátni a család régi kalapboltját, erre azonban valamiért nincs lehetőség. Mindezek mellett a család tagjait is keresik, és persze pattanásig feszült már a világháború előtti hangulat.

Nemes Jeles László régóta várt filmje az augusztus 29-én kezdődő Velencei Filmfesztiválon debütál. A világpremiert a májusi cannes-i filmfesztiválra vártuk, hiszen a rendező első filmje ott nyerte el a zsűri nagydíját, majd következő évben ő maga is a zsűri tagja volt. A befutó végül a velencei mustra lett. A jelenleg is érezhető, fesztiválok közötti hangsúlyeltolódásról amúgy itt írtunk.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya