Hírek

Natalie Portman a megözvegyült Jackie Kennedyt játssza

natalie_portmanNatalie Portman a frissen megözvegyült Jackie Kennedyt alakítja Pablo Larraín chilei filmrendező Jackie című életrajzi drámájában.

A The Guardian brit napilap beszámolójában megjegyezte, hogy a film révén Portman ismét együtt dolgozhat Darren Aronofskyval, a Fekete hattyú rendezőjével, akinek filmjével Oscar-díjas lett. Aronofsky ugyanis producerként száll be a munkába.

„A Jackie című film azokról a napokról számol be, amikor Jackie Kennedy ikonná vált, de egyúttal mindent elvesztett” – mesélte a film eladását az éppen most zajló cannes-ifilmvásáron intéző Vincent Maraval.

Larraín El Club című drámája idén a Berlinale zsűrijének nagydíját kapta. A chilei rendező új munkájában a dallasi gyilkosságot követő négy napra koncentrál, amikor Kennedy elnök özvegye bátor helytállásával az amerikaiak és a világ elismerését is kivívta. Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy az életrajzi filmben szerephez jutnak-e a Kennedy meggyilkolásával kapcsolatos összeesküvéselméletek, amelyek Oliver Stone 1991-es, JFK című filmjében megjelentek.

Larraín bennfentes források szerint legközelebb a Sebhelyesarcú című maffiadráma új feldolgozását készíti el Hollywoodban.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés