Hírek

Natalie Portman nyomoz Lupita Nyong’o halálának ügyében

Újabb kivételesen ígéretes nyomozós sorozat a láthatáron: a Lady in the Lake című Apple TV adaptációban Natalie Portman és Lupita Nyong’o vezetik a szereplőgárdát – írja a IndieWire.

Két olyan A-listás sztárral érkezik az Apple TV újabb nagy dobása, akik korábban nem igen vezettek még kisképernyős alkotást. Ez most egy izgalmasnak ígérkező dráma-thriller keverékkel megváltozik.

A Lady in the Lake című minisorozat ugyanis Natalie Portman és Lupita Nyong’o főszereplésével készül. Előbbi egy gyilkosság után nyomozó riportert, míg utóbbi a gyilkosság áldozatát alakítja majd.

Felmerül tehát a kérdés: hogyan is lehetne főszereplő valaki, ha élettelen testének megtalálásával indul az egész alkotás? Laura Lippman 2019-ben megjelent sikerkönyve a jól bevált szellem-formulával operál. Nyong’o karaktere ilyen formában kíséri végig Portman figurájának munkáját, hogy együtt derítsék fel a bűnesetet.

A történet az 1960-as évek Baltimore-jában játszódik, a polgárjogi tüntetések hullámának idején. Natalie Portman egy középosztálybeli háziasszonyt alakít, aki egy napon elhatározza, hogy felrúgja addigi kívülről idillinek ható életét és valami hasznosba kezd. A helyi rendőrségen segít, majd állást kap egy újságnál. Amikor pedig megtalálják egy eltűnt fekete nő holtestét a környékbeli tóban, komoly nyomozásba kezd. Arra azonban ő sem számít, hogy az elhunyt nő szellemével akad később össze.

A noir-elemekkel teleszőtt thriller drámai fordulatokkal beszél a két nő életéről egy amúgy is igen csak zavaros társadalmi időszakban.

Az adaptáció a Honey Boy rendezőjétől, Alma Har’eltől érkezik, aki az egész sorozat forgatókönyvét is jegyzi Dre Ryan oldalán.

Az executive producerek között pedig ott ül Jean-Marc Vallée is, akitől korábban az Éles tárgyak és a Hatalmas kis hazugságok is érkezett. Úgyhogy igazi sorozatos nagyágyú erősíti az amúgy is impozáns stábot.

Natalie Portmannek egyébként nem ez az egyetlen minisorozata a láthatáron. A We Are All Completely Beside Ourselves című drámában is szerepel majd, amely egy kollégista lány történetét meséli el, aki szentül hiszi, hogy egy nemrég elhunyt csimpánz az ikertestvére.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com